http://www.newsbeast.gr/files/temp/7E5182951DFC815F11DD64E4A001C325.jpgΟ Πίου, η μεγάλη μεταγραφή του «αγαπούλα» έφερε πανικό στα social media, στα καφενεία και στις παρέες. Ο αληθινός Πίου μπορεί να μην καθάριζε τζάμια στα φανάρια, αλλά η ζωή του στην Ελλάδα δεν ήταν ρόδινη. Ο Τζόελ Ανιίνο, όπως λέγεται ο νιγηριανός πρωταγωνιστής έχει πολλά κοινά με τον… Πίου, με πρώτο και σημαντικό το ότι ήρθε κι εκείνος στη χώρα μας με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο!

Στο χωριό του, την Ούλι της επαρχίας Ανάμπρα στη Νιγηρία, τα παιδιά μεγαλώνουν με ένα όνειρο: Να διακριθούν στο ποδόσφαιρο και να αναγνωρίσει το ταλέντο τους κάποιος μάνατζερ που θα τους προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο σε κάποια μικρή ή μεγάλη ομάδα άλλης χώρας και το οποίο θα αποτελέσει για αυτούς εισιτήριο εξόδου από τη μιζέρια και τη φτώχεια.

Σύμφωνα με τα όσα εξομολογήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το ίδιο συνέβη με αυτόν! Πριν 12 χρόνια ένας ξένος μάνατζερ τον… εντόπισε, τον διάλεξε και του έκλεισε συμβόλαιο σε μια μικρή ομάδα στην Ελλάδα.

Το όνειρο αυτό, της ποδοσφαιρικής καριέρας, όμως, διακόπηκε απότομα και πολύ γρήγορα, όταν τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μηνίσκος είπαν τότε οι γιατροί και το συμβόλαιο… ακυρώθηκε.

Στην Νιγηρία δεν γύρισε ποτέ. Εμεινε εδώ προσπαθώντας να στήσει τη ζωή του σε άλλη βάση. Μάλιστα, εδώ γνώρισε και τη γυναίκα της ζωής του, με την οποία έφτιαξαν τη δική τους οικογένεια.

Οσο για τα επαγγελματικά; Τα τελευταία χρόνια δούλευε ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας) σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής. Εκεί τον βρήκαν και οι εμπνευστές του διαφημιστικού σποτ της Wind, οι οποίοι σε μια νύχτα τον μεταμόρφωσαν σε… Πίου και τον έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο.

Δώδεκα χρόνια, λοιπόν, μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, εκείνο το… ξεχασμένο ταλέντο στο ποδόσφαιρο του αλλάζει και πάλι τη ζωή!

«Πιστεύω στην τύχη» λέει ο ίδιος, «αλλά πάνω από όλα πιστεύω στις ικανότητες, τη δουλειά, και την επιμονή του καθενός». «Και ο Τζόελ έκανε την τύχη του όταν γνώρισε τον Πίου», καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.