Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Ιούλιος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ψήφος εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ

Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 «ναι» και 121 «όχι» έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας που συγκρότησαν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Η συζήτηση κορυφώθηκε με τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων υπερασπίστηκε πρωθυπουργός,  από το βήμα της Βουλής στη δευτερολογία του, επί των προγραμματικών δηλώσεων της Βουλής, αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στην επιφάνεια η σύγκρουση του νέου με το παλαιό που αντιστέκεται» είπε ο κ. Σαμαράς. «Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη, αναμάρτητος δεν υπάρχει» είπε ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχουν κόμματα που αντιστέκονται στην αλλαγή. Είναι χονδροειδής λαϊκισμός ότι βάλαμε πωλητήριο στη χώρα» επεσήμανε και αναρωτήθηκε «είναι ξεπούλημα οι αποκρατικοποιήσεις, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας;».

Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του: «Αφήστε τα παλιά παχιά λόγια, αφήστε τις απειλές» χαρακτηρίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως «αβανταδόρους του λόμπι της δραχμής». Παράλληλα είπε χαρακτηριστικά «αν θέλετε κ. Τσίπρα, πρώτον εμένα να βάλετε φυλακή».

«Εμείς μιλούμε για επενδύσεις. Εσείς μιλάτε για κράτος, κράτος, κράτος, κράτος» συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να διαλυθούν τα πάντα για αν έρθετε να κυβερνήσετε» είπε λέγοντας με νόημα ότι «εδώ δεν είναι 15 μελές».

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το ευρώ. Ο δρόμος της συνευθύνης είναι το καινούριο. Να σεβαστούμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Προηγήθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης καθώς και οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Στην τρικομματική κυβέρνηση έχουν μοιραστεί ρόλοι» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του κ. Βενιζέλου είναι να κάνει «την συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είναι μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στουρνάρας έιναι ένας καθαρός αντίπαλος» είπε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για την αντιμνημονιακή του στάση όταν ήταν στην εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου.

«Είναι αλήθεια. Το μνημόνιο δεν έφερε την κρίση; Αλλά ποιος την έφερε; Μήπως οι κυβερνήσεις της αριστεράς; Η μήπως οι κυβερνήσεις  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είσαστε ευρωπαϊστές εσείς. Είσαστε Μερκελιστές!» είπε απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς εταίρους.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το μνημόνιο είναι ένα πολιτικό και οικονομικό έγκλημα» προσθέτοντας ότι θα οδηγηθεί η Ελλάδα στη χρεοκοπία.
«Την ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία του προγράμματος την έχετε εσείς που βάλατε την υπογραφή σας, όχι ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του ο Ευ. Βενιζέλος

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του, λέγοντας ότι εγκατέλειψε τα περί καταγγελίας του Μνημονίου και υιοθέτησε τα περί αντικατάστασής του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει, αν όχι στην κυβέρνηση, τουλάχιστον στην εθνική ομάδα διαπαραγμάτευσης, ώστε να συνεισφέρει, «ακόμα και με τις απειλές του», όπως τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί όλα όσα έγιναν με μάχες και προσπάθεια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή επενδύσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

«Ναι, αλλά πώς θα γίνουν όλα αυτά; Χωρίς καμία στρατηγική μείωσης των ελλειμμάτων; Χωρίς καμία αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

O κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το εσωτερικό μέτωπο τείνει να γίνει πιο δύσκολο από ό,τι το ευρωπαϊκό μέτωπο διαπραγμάτευσης.

Φ. Κουβέλης: Μόνη λύση η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι η μόνη «βαθύτατα προοδευτική και ρεαλιστική λύση» για τη χώρα είναι η επαναδιαπραγμάτευση, με στόχο την αποδέσμευση από τους σκληρούς όρους του μνημονίου.

Σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα μιλήσει στην Ευρώπη για την ανάγκη επιμήκυνσης της δημοσιονομικής εφαρμογής.

Ο κ. Κουβέλης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες «ασφυξίας», με την κοινωνία «έτοιμη να εκραγεί» και παραδέχτηκε επίσης ότι ο ίδιος δεν είχε συμφωνήσει με το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Τόνισε όμως ότι η καταγγελία του Μνημονίου θα ήταν «επικίνδυνη» για τη χώρα.

Ξεκινώντας τη σύντομη δευτερολογία του πριν από την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα μιας συντηρητικής, φιλελεύθερης πολιτικής σε συνδυασμό με το πελατειακό κράτος.

Το προηγούμενο διάστημα «δεν προωθήθηκαν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», είπε, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση: η φοροδιαφυγή αυξήθηκε και πλέον το 40% του ΑΕΠ αντιστοιχεί στην παραοικονομία και το 10% στη διαφθορά, ανέφερε.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε εμμέσως ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης: «Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση βάσει προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης» είπε.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα στη δευτερολογία της επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του φορολογικού συστήματος με κατάργηση φόρων και θέσπιση αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα και 40.000 ευρώ για μία 4μελή οικογένεια, σημειώνοντας ότι όσο και να αυξηθούν οι δόσεις καταβολής των φόρων, οι πολίτες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν καθώς τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν.

«Φοροφυγάδες θα είμαστε κι εμείς που τυπικά δεν είμαστε φτωχοί. Όταν στις 20 του μήνα τελειώνουν τα λεφτά του μήνα και δώδεκα δόσεις να βάλετε δεν θα μπορεί ο κόσμος να τα πληρώσει. Θα γίνουμε οι περισσότεροι φοροφυγάδες, δεν γίνεται να πληρωθούν. Θα είμαστε οι περισσότεροι φοροφυγάδες για εσάς, δικαιολογημένα φοροφυγάδες για εμάς. Δεν γίνεται να εισπράξετε αυτά που θέλετε.Φοροφυγάδες θα είμαστε όχι από ιδεολογία, από αδυναμία» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Παράλληλα ζήτησε μείωση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη και τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης, κατάργηση των φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές και επιβολή αυξημένης φορολογίας σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Στο σημείο αυτό η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει ποιους εννοεί όταν λέει ότι «θα φορολογηθούν οι πλούσιοι». «Τι θα πει πλούσιος;» διερωτήθηκε.

Επίσης, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα απάντηση για το τι θα γίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ και εάν υπάρχει κίνδυνος στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και των συντάξεων.

Τέλος, για το θέμα του ΟΣΕ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει γιατί ενώ τα τελευταία 20 χρόνια λαμβάνονται μέτρα εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού «τώρα ανακαλύψατε ότι πρέπει να τον πουλήσετε».

Ν.Μιχαλολιάκος: Δεν έπεισε ότι έχει λύσεις η κυβέρνηση

Δεν μάθαμε την αλήθεια για το πώς ήρθε η κρίση, είπε ο γενικός γραμματέας  της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλιολιάκος στη δευτερολογία του, αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, στις υπερβάσεις των δημόσιων έργων, στο «σάπιο Κράτος», όπως το χαρακτήρισε, που δίνει συντάξεις σε τυφλούς ή και νεκρούς.

«Το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση, αλλά το Μνημόνιο επιδείνωσε την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είπε ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά το ευρώ, γιατί από χώρα παραγωγής έγινε χώρα παραγωγής υπηρεσιών.

Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθεί το δικαίωμα της Ελλάδας να παράγει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, το οποίο κατέστησε τη χώρα «αποθήκη» μεταναστών, καλώντας την κυβέρνηση να πολεμήσει για την αλλαγή της.

«Δεν φταίμε εμείς για τους πολέμους των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Δεν φταίμε εμείς για την Αραβική Ανοιξη. Δεν φταίμε εμείς που στη Ελλάδα υπάρχουν δύο εκατομμύρια μετανάστες».

Κάλεσε επίσης τον υπουργό Αμυνας να μην μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ για το θέμα της ασφάλειας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία αναφορά στην «ασύμμετρη απειλή» -όπως την χαρακτήρισε της εγκληματικότητας.

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση γιατί δεν μας έπεισε ότι έχει λύσεις για την οικονομία, για την ασφάλεια, για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΟΛ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 9th, 2012 at 01:17 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply