Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε βαρύ κλίμα το Eurogroup της Δευτέρας

Ιούλιος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση με την τρόικα την Κυριακή

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9EC33C29DAE538A1B612E123C67B27F2.jpgΣτο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) σήμερα Δευτέρα αναμένεται να βρεθούν και τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών, ενώ δεύτερη επίσκεψη της τρόικας αναμένεται μέσα στον Ιούλιο.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αφήνουν να εννοηθεί πως για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου, θα πρέπει να κριθεί πως έχει ξανατεθεί σε τροχιά η υλοποίηση του Μνημονίου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καλείται να πείσει του εταίρους πως η Αθήνα θα κερδίσει το χαμένο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους αξιωματούχους της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η αναφορά του υπουργού στους Financial Times (για την αποσπασματική χρήση της οποίας αντέδρασε ο Γ.Στουρνάρας και κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις) πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε από τους πιστωτές εάν το πρόγραμμα δεν επανέλθει στην πορεία του».

Παράλληλα, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν πως «δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα μέχρι το Εurogroup να αποφασίσει ότι το πρόγραμμα ξαναμπήκε σε τροχιά», όπως είχε αναφέρει αξιωματούχος της Ευρωζώνης την Παρασκευή στο Ρόιτερ κρατώντας την ανωνυμία του.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 9th, 2012 at 07:40 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply