Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος -Αναλαμβάνει ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ιούλιος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δείτε τι λέει στην επιστολή που έστειλε αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Αντώνη Σαμαρά – Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Εργασίας

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος

Σοκ στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε η πρωτοφανής κίνηση παραίτησης του υφυπουργού Εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλου δεκατρείς ώρες περίπου μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση.

Στον απόηχο της πολύ καλής εμφάνισης του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση επί των  προγραμματικών δηλώσεων και στην αρχή μιας δύσκολης πορείας που αρχίζει με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα στο Eurogroup o κ. Νικολόπουλος επέλεξε να πλήξει την κυβέρνηση, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι η επαναδιαπραγμάτευση έπρεπε να έχει τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα από την αρχή , δημιουργώντας μείζονα ενδοκυβερνητική κρίση.

Ο βουλευτής Αχαΐας επί περίπου 20 χρόνια και τα τελευταία δυο έτη τομεάρχης εργασίας της ΝΔ αποφάσισε να…« ανταποδώσει» το δώρο που του έκανε ο κ. Σαμαράς ορίζοντάς τον υφυπουργό επιλέγοντας, το δρόμο της λιποταξίας όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του βήματος φέρεται εξοργισμένος από την κίνηση του κ. Νικολόπουλου, τη θεωρεί εξωφρενική ενώ την ΄ίδια στιγμή από το πρωθυπουργικό περιβάλλον διατυπώνονται πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της πράξης του βουλευτή αλλά  και του χρόνου εκδήλωσής της.

«Σε μια εβδομάδα πότε πρόλαβε να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται ο κ. Νικολόπουλος ;» ήταν το ρητορικό ερώτημα υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους που διευκρίνιζε ότι είναι σαθρή η επιχειρηματολογία του καθώς , όπως ανέφερε η προ ημερών συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα ήταν μόνο διερευνητικού χαρακτήρα και γνωριμίας. Μάλιστα σημείωναν ότι μετά τη συνάντηση ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης είπε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έγινε συζήτηση επί της επαναδιαπραγμάτευσης και ο παριστάμενος τότε υφυπουργός κ. Νικολόπουλος δεν αντέδρασε και απλά ήταν συγκαταβατικός.

«Ξαφνικά τι έγινε και άλλαξε στάση ο βουλευτής; »διερωτώταν άλλο κυβερνητικό στέλεχος και μιλούσε για περίεργη κίνηση του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε το βράδι της Κυριακής την επιστολή παραίτησης στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Κανείς όμως, όπως ήταν λογικό, λόγω της ημέρας δεν άνοιξε την επιστολή να διαβάσει το περιεχόμενό της αφού μόνο ως αστείο θα εκλαμβανόταν μέλος της κυβέρνησης να γνωστοποιεί την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα λίγες ώρες πριν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός πηγαίνοντας νωρίς στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε  να διαβάσει την επιστολή και έγινε έξω φρενών με την επιχειρηματολογία του κ. Νικολόπουλου στον οποίο και τηλεφώνησε αμέσως .

Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απάτησε σημείο προς σημείο στα επιχειρήματα του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να τα υποστηρίξει.

Μάλιστα όταν ο κ. Σαμαράς θέλοντας να κλείσει το θέμα του ζήτησε να τα πούνε αργότερα ή ακόμα και να συναντηθούν ο κ. Νικολόπουλος, προφανώς έχοντας άλλα σχέδια κατά  νού δεν αποδέχθηκε.

Αντί να συζητήσει με τον πρωθυπουργό επί της ουσίας επέλεξε να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας, δημιουργώντας κυβερνητική κρίση και ακυρώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει την κοινή γνώμη ότι γίνεται μια καινούργια αρχή.

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινάει μια δύσκολη πορεία  και βασικό στοιχείο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις άμεσα για να κερδίσουμε ως χώρα την επαναδιαπραγμάτευση που δεν κερδίζεται από τη  μια στιγμή στην άλλη, υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του κ. Νικολόπουλου

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι ».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Την θέση του παραιτηθέντος υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου αναλαμβάνει ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στη Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965. Πατέρας του είναι ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, για 18 χρόνια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτόπουλος και μητέρα του η Καίτη Καλαϊτζή. Ζει μόνιμα στην Καβάλα και είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Νατάσα Αγγελίδου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά καθώς και Ιταλικά.

Το 1984 ο Νίκος αποφοιτεί αριστούχος από το Κολέγιο Αθηνών και εισάγεται στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, λαμβάνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Εφετείο Θράκης. Αναχωρεί για την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όπου γίνεται δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Αποφοιτεί το 1989 με πτυχίο Οικονομικών και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, ενώ τα καλοκαίρια του 1988 και 1989 παρακολουθεί μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Πανεπιστήμιο της Κομπιέν της Γαλλίας, προετοιμάζοντας την Διπλωματική του Εργασία στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Συνεπής στην δια βίου μάθηση, το 2006 εγγράφεται σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΒΑ (από απόσταση), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Την περίοδο 1992 – 2000 εργάζεται στην εταιρία «Μάρμαρα Καβάλας ΑΕ» στο τμήμα εξαγωγών και μετέπειτα ως Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του μαρμάρου στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Κατά τα έτη 1998 – 2000 διατελεί εκλεγμένος γραμματέας, και μετέπειτα ειδικός σύμβουλος, του νεοσύστατου τότε Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ήταν πρώτος επιλαχών Βουλευτής στις εκλογές του 2004.Εξελέγει Βουλευτής στις εκλογές του 2007 και 2009 με την Νεα Δημοκρατία. Εξελέγει και βουλευτής στις τελευταίες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού και Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Άμυνας και Ελληνισμού Διασποράς ενώ ο Πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς τον όρισε Υπεύθυνο του Πολιτικού Παρατηρίου για τον οικογενειακό προυπολογισμό.

Μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1981.Ενεργό κομματικό μέλος της ΕΚΟ επιστημόνων Νομού Καβάλας και εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας απο το 1998 μέχρι το 2004.Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας απο το 1999. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπήρξε αθλητής του ΝΟΚ, πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος στην κολύμβηση 1978-1979 και μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων στην υδατοσφαίριση την περίοδο 1980 – 1981. Προσέφερε στον υγρό αθλητισμό της πόλης μέχρι το 1994, οπότε και αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Δεν έχει σταματήσει όμως να ασχολείται με πολλά αθλήματα, τα οποία έχει κάνει πλέον τρόπο ζωής

newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 9th, 2012 at 14:27 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply