Ενδιαφέροντα ήταν τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά την ερωτική ζωή των Ελληνίδων

Υπερδραστήριες ερωτικά οι ελληνίδες Μόλις μία στις δέκα δηλώνει ότι έχει περισσότερες από 3 σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα! Το 36% των γυναικών αναφέρει ότι έχει σεξουαλικές επαφές έως τρεις φορές την εβδομάδα και το 25% αρκείται σε μία σεξουαλική συνεύρεση την εβδομάδα. Ποσοστό δε 26% δηλώνει ακούσια λόγω διαφόρων συνθηκών αποχή από το σεξ!

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων, το 1/3 του δείγματος αναφέρει ότι είχε μόνο έναν σεξουαλικό σύντροφο, το 16% δύο και οι υπόλοιπες πιο πολλούς. Το 5% ξεκίνησε τη σεξουαλική τους ζωή πριν την ηλικία των 16 ετών.

Οι Ελληνίδες μαθαίνουν για την αντισύλληψη σε ποσοστό 72% από τον γυναικολόγο τους και σε ποσοστό 46% από τις φίλες τους. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην ενημέρωσή τους έχει η τηλεόραση ( 34% ) και τα περιοδικά ( 32% ). Ως ιδιαιτέρως θετικό εκτιμάται ωστόσο ότι οι γυναίκες που αναζητούν τις απαντήσεις από τον γυναικολόγο τους είναι ηλικίας 16-24 ετών.Η έκτρωση αποτελεί την πιο δημοφιλή μέθοδο αντισύλληψης στη χώρα μας! Είκοσι δύο στις εκατό Ελληνίδες καταφεύγουν στην έκτρωση, θεωρώντας ότι έτσι προστατεύουν την αναπαραγωγική και σεξουαλική υγεία τους, με τις μισές μάλιστα εξ αυτών να ανήκουν στην… εποχή της ωριμότητας, τόσο σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα της τεκνοποίησης όσο και της… αντίληψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που εκπόνησε η Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», σε δείγμα 1.200 γυναικών, το 22% είχε κάνει έκτρωση, και μάλιστα το 1/3 πάνω από μία φορά. Το 17% διέκοψε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη πριν ακόμη ενηλικιωθεί, σε ηλικία 16 χρόνων. Το 19% προχώρησε στην έκτρωση σε ηλικία 25-34 ετών και το 32% σε ηλικία 35-45 ετών.

«Στη χώρα μας συνεχίζονται οι εκτρώσεις σε μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμό μας. Η ακριβής καταγραφή τους είναι πολύ δύσκολη, καθώς οι περισσότερες γίνονται ιδιωτικά (85%)» λέει στο protothema.gr, ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Άρης Αντσακλής.

Στην Ελλάδα, όπως έδειξε η έρευνα, η κύρια μέθοδος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό (ποσοστό 73% ), ακολουθεί η απόσυρση, το κοινώς λεγόμενο «τράβηγμα» του συντρόφου (ποσοστό 36%), ενώ το αντισυλληπτικό χάπι αποτελεί επιλογή για μόλις το 4% των γυναικών. Αντίθετα, στην Ευρώπη η χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού φθάνει το 24% και ακολουθεί το προφυλακτικό με ποσοστό 23% ως ο μόνος τρόπος προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, οι έρευνες έχουν δείξει ότι το πρώτο που ενδιαφέρει τις γυναίκες στο θέμα της αντισύλληψης είναι η έλλειψη παρενεργειών (φόβος που εντείνεται ιδίως με τη χρήση των αντισυλληπτικών χαπιών) και ακολουθούν η προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η αποτελεσματικότητα της μεθόδου, η μη παρεμπόδιση της ερωτικής απόλαυσης, η ευκολία στη χρήση και η τιμή.

Υπό την αιγίδα της πανεπιστημιακής Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ λειτουργεί ένας πλήρης και διαδραστικός διαδικτυακός οδηγός για τη σεξουαλική ζωή των γυναικών ( http://www.your-life.gr/) που επικεντρώνεται στην αντισύλληψη.

http://dailynews24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.