http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/CCB0987ADA50D1420598532987005DD2.jpgΕξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται σε σωρεία οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα. Συνολικά συνελήφθησαν 29 μέλη της οργάνωσης, η οποία δρούσε σε όλη την επικράτεια. Στην οργάνωση εμπλέκονται άλλα 53 άτομα.

Η εξάρθρωση προέκυψε μετά από τριήμερη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και εκτελώνιζε παράνομα μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία διοχέτευε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να εξοφλούνται οι προμηθεύτριες εταιρείες και να καταβάλλονται οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εξαπατήθηκαν εμπορικοί οίκοι, που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία) και Ασίας (Κίνας, Ινδίας, Ταϊβάν, Πακιστάν, Ν. Κορέα), διάφορα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας, πολυεθνικές εταιρείες ταχυμεταφοράς αλληλογραφίας και εμπορευμάτων, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά που υπερβαίνει τα 6.000.000 ευρώ.

Η οργανωμένη εγκληματική ομάδα δρούσε τουλάχιστον από το 2009.

Επιδιώκοντας να εξαπατήσει εμπορικούς οίκους του εξωτερικού και να «κλείνει» εμπορικές συμφωνίες μαζί τους, εμφανιζόταν με τη μορφή εικονικών εταιρειών, με εκπροσώπους άτομα κυρίως του στενότερου ή συγγενικού τους περιβάλλοντος, οι οποίες λειτουργούσαν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες εμπορευμάτων, που δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των εμπορευμάτων αυτών σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, χρησιμοποιήθηκαν δέκα τριαξονικά φορτηγά.

Επίσης, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 302.195 ευρώ, 616 χρυσές λίρες Αγγλίας, τρία πιστόλια, τρία περίστροφα, εννέα κυνηγετικές καραμπίνες, 397 φυσίγγια και 17 επιβατικά αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.