Στουρνάρας: Εκτός πορείας το πρόγραμμαΤο οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας, εάν δεν το επαναφέρουμε στη σωστή τροχιά, δηλώνει στην εφημερίδα Financial Times ο υπουργός Οικονομικών, μετά το πρώτο “κρας τεστ” με την τρόικα.

Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ, λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, στη δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας.

Ο νέος υπουργός είχε προηγουμένως την πρώτη του ενημερωτική κυρίως συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας. «Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια και υποσχόμαστε μόνο πολύ σκληρή δουλειά» δήλωσε ο κ.Στουρνάρας, κατά την σύντομη τελετή ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ ερωτηθείς για τη συνάντησή του, το πρωί, με τους εκπροσώπους των δανειστών, απάντησε:

«Η τρόικα ενημερώθηκε για τα στοιχεία και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις» προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες διαστάσεις και κάπου είναι εντός».

Στουρνάρας: Εκτός πορείας το πρόγραμμα

Η τρόικα, την οποία, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, «δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους, εκπροσωπούν τους δανειστές, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε», θα ενημερώσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και όπως του είπαν χαριτολογώντας οι επικεφαλής της τρόικας, «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά». Απαντώντας ο υπουργός, τους είπε «το γνωρίζω».

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Στουρνάρα, η τρόικα «τα γνωρίζει όλα» για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, όπως έχει ενημερωθεί και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός, Γιώργος Ζανιάς, ευχήθηκε να βγει η χώρα από την κρίση επί των ημερών του νέου οικονομικού επιτελείου.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.