Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τυφλός μαθητής Λυκείου έγραψε 20 σε όλα τα μαθήματα!

Ιούλιος 6th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αρίστευσε ο μαθητής από τη Μυτιλήνη

http://img.protothema.gr/DE4264133751688B4C154C674893EDCA.jpgΟ νομός Λέσβου είχε να επιδείξει πολλούς επιτυχόντες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο η περίπτωση του Στρατή Εγγλέζου χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.

Ο τυφλός μαθητής του Λυκείου Παμφίλων, αρίστευσε καθώς “έγραψε” 20 σε όλα τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης διεκδικώντας μια θέση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Όπως γράφει το protothema.gr, το όνειρό του, όμως, ήταν να σπουδάσει Γεωπόνος, αφού η αγάπη του για τη φύση είναι μεγάλη.

«Το Γεωπονικό ήταν πρώτη επιλογή μου, επειδή μου άρεσε να ασχολούμαι από μικρός με το χώμα, τα λουλούδια και τα λαχανικά, αλλά δεν με δέχονταν», λέει. «Θα σπουδάσω Παιδαγωγική. Δεν περιμένω να δυσκολευτώ σε κάτι, αφού ξέρω και άλλα παιδιά σαν εμένα που σπουδάζουν εκεί και τα έχουν καταφέρει», λέει ο Στρατής.

Ιδιαίτερες δυσκολίες δεν αντιμετώπισε όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ήταν άλλωστε μαθητής του «άριστα» καθ’ όλη τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής του.

Την Παρασκευή , ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Κορδώνη, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Στρατή Εγγλέζο, τον οποίο συνεχάρη θερμά για τη σπουδαία αριστεία του, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Παμφίλων.

Τον άριστο μαθητή συνόδευαν οι γονείς του, Βασίλης και Ταξιαρχούλα, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων Βαγγέλης Λυκαρδόπουλος, στους οποίους ο δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11 Ιουλίου 2012, θα προτείνει τη βράβευση του Στρατή, καθώς επίσης και να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, λόγω και της ιδιότητάς του ως ΑΜΕΑ.

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 6th, 2012 at 21:54 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply