Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Πεντάμηνη διακοπή κράτησης του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας

Ιούλιος 6th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δεκτό το αίτημα που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη

http://img.protothema.gr/B5D8CC1DAB48CD90347A25874C08B3D5.jpgΑνοίγουν, για λόγους υγείας, οι πόρτες των φυλακών για τον Σάββα Ξηρό, δέκα χρόνια μετά τη σύλληψή του για συμμετοχή στη «17Ν».

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με βούλευμά του αποφάσισε την πεντάμηνη διακοπή της κράτησης του Σάββα Ξηρού για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς, σύμφωνα με βεβαιώσεις ιατρών, κινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης, ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε χειρουργηθεί στο ένα από τα δύο του μάτια. Επιπλέον, αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ μικρόβιο του προκάλεσε σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου είχε προσφύγει ο Σάββας Ξηρός, είχε κάνει δεκτή την προσφυγή του για ανεπαρκή παροχή ιατρικής φροντίδας και για παραβίαση του άρθρου 3 από το ελληνικό κράτος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 6th, 2012 at 14:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply