Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Σάλος» με πλαστά μηχανογραφικά στις Πανελλήνιες

Ιούλιος 6th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το υπουργείο Παιδείας θα «αποκαταστήσει» τα θύματα των πλαστών μηχανογραφικών

http://img.protothema.gr/14F7A68258402E648BD24F8A6C0284D1.jpgΔικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών, που κατηγορούνται ότι υπέβαλαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μηχανογραφικά δελτία, χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων εν αγνοία τους.

Η υπόθεση διερευνήθηκε έπειτα από καταγγελία δύο τελειόφοιτων Λυκείου ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να «κλειδωθούν».

Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, έπειτα από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας

Το υπ. Παιδείας θα «αποκαταστήσει» τα θύματα των πλαστών μηχανογραφικών όταν ολοκληρωθεί το δικαστικό μέρος της

Κάθε προσπάθεια θα καταβληθεί από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου οι δύο τελειόφοιτοι λυκείου, που βρήκαν «κλειδωμένους» τους κωδικούς των μηχανογραφικών τους, να μη χάσουν το δικαίωμα των επιλογών-επιθυμιών που έχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όταν ολοκληρωθεί δικαστικά η υπόθεση, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δύο υποψήφιοι να έχουν στη διάθεσή τους όλες τις επιλογές που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι η συγκεριμένη περίπτωση για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή, η δικογραφία της οποίας βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών αφορά σε δύο από τους περίπου 120.000 υποψηφίους που κατέθεσαν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους.

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 6th, 2012 at 20:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply