Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπερβολικό το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λέει ο Β. Σόιμπλε

Ιούλιος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Οι Γερμανοί έχουν πολλά να χάσουν»

Υπερβολικό χαρακτήρισε το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR).

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έδωσε τη σχετική απάντηση κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ που δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να τα καταφέρει».

Την ίδια απάντηση έδωσε ο κ. Σόιμπλε και για τις εκτιμήσεις που θέλουν την Ευρωζώνη να καταρρέει εάν καταρρεύσει η Ιταλία, ενώ σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι τρομακτικό, αλλά δεν αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο υψηλό χρέος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η γερμανική κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση προκειμένου να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

«Η γερμανική οικονομία στηρίζεται σε λειτουργικές εξαγωγικές αγορές και σταθερό νόμισμα. Εμείς οι Γερμανοί έχουμε πολλά να χάσουμε, επειδή ωφελούμαστε περισσότερο, καθώς είμαστε επιτυχημένοι. Για αυτό ακριβώς πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η Ευρωζώνη να παραμείνει σοβαρή», δήλωσε, αιτιολογώντας εμμέσως και τη στάση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κληθείς, πάντως, να σχολιάσει δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, περί ενδεχόμενης αποχώρησης του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αν συνεχιστούν οι παραχωρήσεις προς τα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωζώνης, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι συζήτησε ο ίδιος με τον Βαυαρό πολιτικό και διαπίστωσε πλήρη ταύτιση απόψεων.

Επισήμανε μάλιστα ότι «ο κ. Ζεεχόφερ γνωρίζει πολύ καλά ότι, αν το ευρώ δεν παραμείνει σταθερό, οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία και ειδικά για την οικονομία της Βαυαρίας, θα είναι καταστροφικές».

ΔΟΛ & ΑΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 5th, 2012 at 11:15 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply