Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προφυλακιστέος ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, ελεύθερη η κόρη

Ιούλιος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Απολογηθήκαν για ξέπλυμα

http://img.protothema.gr/44779550909AFBE757379AFF0E42D93A.jpgΤο δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος. Αντίθετα, ελεύθερη με τους όρους της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της αφέθηκε η αδερφή του Χριστίνα.

Τα δυο παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, απολογήθηκαν για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ σε βάρος τους είχαν εκδοθεί και εντάλματα για τη σύλληψη τους.

Κατηγορούμενη για το ίδιο αδίκημα, δηλαδή για ξέπλυμα, είναι και η σύζυγος του Μάκη Ψωμιάδη όπως επίσης και ο ίδιος μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας και δύο ακόμη συγγενικά του πρόσωπα.

Οι διώξεις σε βάρος της οικογένειας Ψωμιάδη και των συγγενών τους ασκήθηκαν μετά από έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελικές αρχές για το διάστημα 2000 έως 2012. Σε πόρισμα της εισαγγελέως γίνεται αναφορά σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή από μέλη της οικογένειας, αλλά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και από ποσά που προέρχονται από υπεξαίρεση από το ταμείο της ΑΕΚ.

Κατά πληροφορίες μάλιστα η φοροδιαφυγή αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν οι απολογίες της συζύγου Ψωμιάδη του υπόδικου Μάκη Ψωμιάδη και των δυο συγγενικών τους προσώπων που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Βασιλική Κόκκαλη

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 4th, 2012 at 07:23 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply