Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών για να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες οι δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για την υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας των σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία, στην Αγία Νάπα.

Το αίτημα των κυπριακών αρχών για την υλοποίηση του εντάλματος έκδοσής τους, που αναμένεται επισήμως εντός της εβδομάδας, θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Οι ίδιοι οι συλληφθέντες δεν συναινούν στην έκδοσή τους στην Κύπρο και προς το παρόν, μέχρι να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο, κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε επίπεδο ερευνών, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν από το υλικό όλων των καμερών ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή της Αγίας Νάπας και έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί. Κατά πληροφορίες, οι κάμερες έχουν καταγράψει ακόμη και τη στιγμή της εκτέλεσης.

Στο υλικό φαίνεται ο ένας από τους δράστες να πυροβολεί, ρίχνοντας 14 σφαίρες μέσα σε 7 δευτερόλεπτα, και ο δεύτερος δράστης να περιμένει στο νοικιασμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε απόσταση 50-60 μέτρων περίπου από το σημείο της εκτέλεσης.

Από τη μελέτη του υλικού από τις κάμερες, οι αρχές έχουν καταγράψει και τη διαδρομή των δραστών, οι οποίοι μετά την εκτέλεση, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν καταλύσει, που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων περίπου.

Οι έρευνες εστιάζονται στον εντοπισμό ενός τρίτου ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται, και κυρίως του ηθικού αυτουργού της πενταπλής δολοφονίας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται πιθανότατα για Κύπριο.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται και η διαδρομή των χρημάτων που δόθηκαν για την πενταπλή εκτέλεση για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα. Μέχρι στιγμής, στα σπίτια των κατηγορουμένων δεν βρέθηκαν χρήματα, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί.

Σε “κόκκινο” συναγερμό βρίσκεται και η αντιτρομοκρατική, καθώς αν οι κατηγορούμενοι αποδειχθεί ότι είναι οι εκτελεστές, θα πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση άμεσων διασυνδέσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου με το κοινό έγκλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.