Στον ανακριτή και η κόρη του και δύο εξάδερφοί του

Απολογείται για ξέπλυμα χρήματος ο γιος του Μάκη ΨωμιάδηΣτα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται μέλη της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη, μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η 6η τακτική ανακρίτρια για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες είναι ο γιος και η κόρη του Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και δύο εξάδελφοί του.

Σύμφωνα με το Βήμα, αυτή την ώρα απολογείται στην ανακρίτρια για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Ενώπιον του ανακριτή είναι και η αδελφή του. Σύμφωνα με τους συνηγόρους των δύο παιδιών του Μάκη Ψωμιάδη οι εντολείς τους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην ανακρίτρια της υπόθεσης, όταν πληροφορήθηκαν ότι έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σε βάρος τους, όπως και σε βάρος του προφυλακισμένου για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και ενός ακόμη προσώπου του στενού οικογενειακού του κύκλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μέσω φοροδιαφυγής, μετά από έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

Στην Ευελπίδων βρίσκεται προς συμπαράσταση των παιδιών της και η σύζυγος του Μάκη Ψωμιάδη, η οποία, επίσης, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά κυρίως υπεξαίρεση των ταμείων της ΑΕΚ, αναφέρεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή της οικογένειας Ψωμιάδη, που φέρεται να φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία καθώς αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με το εύρος της φοροδιαφυγής.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό να «ξεπλένουν» χρηματικά ποσά, προερχόμενα τόσο από υπεξαίρεση στην ΑΕΚ, όσο και από αποφυγή πληρωμής φόρων από επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, η νομιμοποίηση παράνομων χρηματικών ποσών γινόταν μέσω μεσιτικού γραφείου, αλλά και μέσω ιπποδρομιακών αλόγων.

Στη δικογραφία για την υπεξαίρεση είναι κατηγορούμενοι και οι δύο εξάδελφοι τού άλλοτε μεγαλοστελέχους της ομάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν, τώρα, με το ένταλμα της 6ης ανακρίτριας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.