Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καστοριά: Η αρκούδα κατέσφαξε ζώα στο Δισπηλιό (φωτογραφίες)

Ιούλιος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://3.bp.blogspot.com/-xYnyny4DxsM/T-__sN1xeOI/AAAAAAAAN-A/MlBDwsGygTo/s1600/mpetskas95.jpgΣκηνές φρίκης και τρόμου έζησε οικογένεια στην ευρύτερη περιοχή του Δισπηλίου προχθές το βράδυ. Οι κάτοικοι εκεί έχουν στο σπίτι τους περιφραγμένο χώρο με οικόσιτα ζώα.
Στη 1:30 ή αρκούδα μπήκε  στον χώρο και άρχισε να σφάζει τα ζώα.
Παρόλο το φως (με προβολείς) και θορύβους (με τενεκέδες) η αρκούδα δεν έφευγε.

Μετά από τηλεφωνική κλήση, επιτόπου έφτασαν 3 περιπολικά και ομάδα άμεσης επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να την απομακρύνουν.
Ο απολογισμός ήταν 1 προβατίνα, 1 κατσικάκι, 1 σκυλί και 13 γαλοπούλες να κείτονται σφαγιασθέντα (όχι νεκρά).

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη, η αρκούδα ξαναγύρισε αργότερα και αποτελείωσε την προβατίνα, ενώ υπήρχαν καταγγελίες από τους Αμπελόκηπους για εκτεταμένες καταστροφές σε κερασιές.

Χθες βράδυ επανήρθε στο χώρο στις 10 και έμεινε μέχρι τις 5 το πρωί.

Τη δράση της αρκούδας παρακολούθησε πλήθος υπευθύνων και η ομάδα άμεσης επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩ, χωρίς να μπορεί κάποιος να δώσει λύση.

Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι είναι ότι η αρκούδα έχει εξοικειωθεί με την παρουσία των ανθρώπων, τρέφεται και με σάρκες και πλέον είναι ζήτημα χρόνου να επιτεθεί σε άνθρωπο.

Η αρκούδα φοράει κολάρο και παρακολουθείται από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

www.mpetskas.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 2nd, 2012 at 11:31 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 Σχόλια about “Καστοριά: Η αρκούδα κατέσφαξε ζώα στο Δισπηλιό (φωτογραφίες)”

 1. karfitsa said:

  Συγγνώμην… αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει με τί ακριβώς «έσφαξε» η αρκούδα τα ζώα;; κρατούσε κουζινομάχαιρο… φαλτσέτα…

  Κύριοι, Να θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα γεγονός όσο γίνεται πιο εντυπωσιακό,,, το καταλαβαίνω… αλλά να γράφουμε πράγματα που δεν συνάδουν ούτε στη λογική ούτε στην πρακτική εφαρμογή τους, αφ’ ενός η περιγραφή γίνεται φαιδρή αφ’ ετέρου αφαιρείται η όποια σπουδαιότητα της είδησης και βέβαια όλο αυτό δε έχει καμμία σχέση με δημοσιογραφία.

 2. Χρήστος Μίμης said:

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ, ΜΑΖΙ…

 3. ΚΩΣΤΑΣ said:

  Τουφεκίστε την ή καθίστε να την βλεπετε

Leave a Reply