Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε «Θέατρο ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ» θα μετονομαστεί το Θέατρο της Ευγένειας Κερατσινίου

Ιούλιος 1st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τη μετονομασία του υπαίθριου θεάτρου της πλατείας Πόντου στην Ευγένεια Κερατσινίου σε «ΘΕΑΤΡΟ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ» θα φέρει ως πρόταση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο σπουδαίο θεατράνθρωπο που έχασε τη μάχη με τη ζωή το Σάββατο 30 Ιουνίου.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης, γέννημα θρέμμα της θρυλικής συνοικίας των Ταμπουρίων, δεν έχανε ευκαιρία και επισκεπτόταν συχνά τη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, συζητώντας και παίζοντας τάβλι με συμμαθητές και παιδικούς φίλους του.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια του Θύμιου Καρακατσάνη» επισημαίνει στη δήλωσή του ο κος Τζανής. «Υπηρέτησε με πάθος το θεατρικό σανίδι. Πέρα από τις σπουδαίες ερμηνείες του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην αρχαία κωμωδία. Προσέγγισε τα έργα του Αριστοφάνη με τρόπο μοναδικό –άλλωστε στον Αριστοφάνη είχε ιδιαίτερη αδυναμία- και έκανε ξανά τις κωμωδίες του κτήμα όλων των Ελλήνων. Ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο δικός μας Θύμιος, ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και βαθιά σκεπτόμενος λαϊκός ηθοποιός. Σε όλη την καριέρα του ήταν δίπλα στο λαό και πρωτοστάτησε στους λαϊκούς αγώνες. Εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του».

http://vivanews.gr

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 1st, 2012 at 09:04 and is filed under ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply