Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιταλία: Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς δύτες, ο ένας ελληνικής καταγωγής…

1 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τέσσερις δύτες, έχασαν την ζωή τους σε σπήλαιο του Κάπο Παλινούρο, της περιοχής Τσιλέντο, στα ανοικτά της πόλης Σορρέντο της Κάτω Ιταλίας

Ιταλία: Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς δύτες

Πρόκειται για τους Αντρέα Πετρόνι και Ρίτσο Ντάγκλας (βρετανικής καταγωγής) σαράντα ενός ετών, για την τριανταεξάχρονη Σούζι Καβατσίνι και για τον Παναγιώτη Τέλιο, είκοσι τριών ετών, ελληνικής καταγωγής.

Ο Παναγιώτης Τέλιος είχε γεννηθεί στο Ρήγιο της Καλαβρίας, αλλά ζούσε στην ιταλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αιτία της τραγωδίας φέρεται να είναι είτε μια ξαφνική κατάρρευση των τοιχωμάτων είτε μια σχετικά μεγάλη ποσότητα λάσπης που ανακινήθηκε κατά το πέρασμα των τεσσάρων δυτών από στενό σημείο του Σπήλαιου του Αίματος (Grotta del Sangue), όπως ονομάζεται, κάτι που τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους.

Το συγκεκριμένο σπήλαιο θεωρείται από τα πιο ενδιαφέροντα της νοτίου Ευρώπης και οφείλει την ονομασία του στο έντονο ερυθρό χρώμα που παρουσιάζουν τα βράχια, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι «τα περάσματά του είναι και πολύ στενά και επικίνδυνα».

Άλλοι τέσσερις δύτες, μέλη της ίδιας ομάδας, κατέφεραν να επιστρέψουν στην επιφάνεια της θάλασσας και να σωθούν.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Κυριακή, 1 Ιουλίου, 2012 at 13:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply