Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Microsoft

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο των γραφείων της Microsoft Hellas, στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου.
Η ομάδα ανήρτησε προκήρυξη σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Η επίθεση έχει προκαλέσει προβληματισμό στην αστυνομία, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε.

Ο συντάκτης της προκήρυξης, στην περιγραφή της επίθεσης αναφέρει ότι το βαν με το οποίο τρεις άγνωστοι εισέβαλαν στην είσοδο του κτιρίου, ήταν παγιδευμένο με 150 λίτρα βενζίνης και επισημαίνει:
«Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης εξασφαλίσαμε ότι κανένας δεν θα διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο ενώ αντίθετα με τους ισχυρισμούς διαφόρων δημοσιευμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε όπλα για την ακινητοποίηση του προσωπικού».

Σημειώνεται ότι εκτός από την βενζίνη το βαν ήταν παγιδευμένο και με 14 γκαζάκια, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου, στην λεωφόρο Κηφισίας 221 και ελαφρότερες στον πρώτο όροφο.
Στην προκήρυξη τονίζεται ότι η επίθεση, εκτός των άλλων, ήταν πράξη αλληλεγγύης «στην αντάρτισσα Όλγα Οικονομίδου» που είναι κρατούμενη για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και «στον αναρχικό Μάριο Λόπεζ που τραυματίστηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε στο Μεξικό και στους αναρχικούς αιχμαλώτους που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επιθέσεις της FAI στην Ιταλία», αλλά και σε όλους τους «αιχμάλωτους επαναστάτες» και «αναρχικούς συντρόφους» που είναι έγκλειστοι φυλακών διεθνώς.

Στην προκήρυξη γίνεται εκτενής αναφορά στις εκλογές και ειδικά στην «Χρυσή Αυγή», για την οποία ο συντάκτης τονίζει: «Η συνεχόμενη αύξηση της δυναμικής των φασιστών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους επειδή ακόμα δεν αποτελούν ένα φαινομενικά σοβαρό κίνδυνο γιατί θα βρεθούμε προ εκπλήξεως και δεν θα είναι κάτι ευχάριστο. Έτσι οι μαχαιροβγάλτες μέλη του κόμματους αυτού ας μην καθησυχάζονται επειδή πλέον θα τους φυλάνε μπάτσοι. Όπως λέει και το ρητό: με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια».
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν με ένα φορτηγάκι, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στα γραφεία της εταιρείας πληροφορικής, στην λεωφόρο Κηφισιάς 221, τα οποία διαθέτουν καλή ασφάλεια και φύλακες. Οπως κατέθεσε ο φύλακας που ήταν εκείνη την ώρα βάρδια, τον απείλησαν με όπλα και αφού ακινητοποίησαν τον ίδιο και τον υπεύθυνο ασφάλειας, το άτομο που οδηγούσε το φορτηγάκι έβαλε όπισθεν και έπεσε με το όχημα από στην πόρτα του κτιρίου.
Εν συνεχεία οι κουκουλοφόροι περιέβρεξαν τον χώρο στο ισόγειο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά στο βάν, μέσα στο οποίο είχαν τοποθετήσει δεκατέσσερα γκαζάκια. Τα γκαζάκια ανεφλέγησαν με συνέπεια ο χώρος να τυλιχθεί στις φλόγες και να επεκταθούν έως τον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς και έτσι οι φύλακες βρήκαν την ευκαιρία να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική και την αστυνομία. Οι φλόγες τέθηκαν λίγη ώρα αργότερα υπό έλεγχο, αφού προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.