Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίς 7ο αντιπρόεδρο η Βουλή… – Οργισμένη αντίδραση της Χρυσής Αυγής

30 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/C9D91CCBF32C19FFE3259B411CE4D506.jpgΜε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προειδοποιεί η Χρυσή Αυγή λόγω του αποκλεισμού του υποψηφίου της, από την θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός του προεδρείου, καθώς ο υποψήφιός της, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Πολύβιος Ζησιμόπουλος, συγκέντρωσε μόλις 41 ψήφους (204 άκυρα και 39 λευκά).

Ο υποψήφιος του κόμματος, εκτός από τους 18 της Χρυσής Αυγής, έλαβε επίσης 23 ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων. Ως εκ τούτου η θέση του Ζ’ αντιπροέδρου παραμένει κενή.

Αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας, με μια ιδιαίτερα οργισμένη ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «συνταγματική εκτροπή», κάνοντας γνωστό πως θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων.

Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας.

Παναγιώτης Σαββίδης

This entry was posted on Σάββατο, 30 Ιουνίου, 2012 at 07:29 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply