Το Ιόνιο και συγκεκριμένα την Κέρκυρα επέλεξε (όπως και πέρυσι, τέτοιες μέρες) ο πάμπλουτος εμίρης του Κατάρ για μια ολιγοήμερη… βασιλική απόδραση. Ο 60χρονος Αραβας ηγέτης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί έφτασε προχθές στο νησί των Φαιάκων μαζί με τον πρωθυπουργό του εμιράτου της Μέσης Ανατολής Χαμάντ μπιν Τζάσεμ μπιν Τζαμπρ αλ Θανί.

Οι δύο άνδρες και η συνοδεία τους δεν προσέγγισαν το νησί με το πλωτό «παλάτι» του εμίρη, τη θαλαμηγό «Al Mirqab» (από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο), αλλά με ιδιωτικό αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στο «Ιωάννης Καποδίστριας». Κατά πληροφορίες, οι… βασιλικοί τουρίστες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε πολυτελές ξενοδοχείο (πέντε αστέρων) στη σουίτα του οποίου αναμένεται να μείνουν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με κάποιους κατοίκους του νησιού, που τον είδαν και πέρυσι, «είναι χαμηλών τόνων, σχεδόν αθόρυβος. Του αρέσουν η κερκυραϊκή κουζίνα και τα μικρά ταβερνάκια».

Υπενθυμίζεται ότι ο εμίρης, λάτρης των γαλαζοπράσινων νερών του Ιονίου, αγόρασε πρόσφατα αντί 5.000.000 ευρώ έναν πριβέ… παράδεισο, το πευκόφυτο ακατοίκητο νησάκι Οξιά (περίπου 5.000 στρεμμάτων) στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, νότια της Λευκάδας. Είναι πιθανόν να… κάνει ένα πέρασμα και από το νησί του (!), αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζει μικρές και μεγαλύτερες «βόλτες» με τη θαλαμηγό γύρω από την Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές του Ιονίου.

Σημειώνεται ότι στην Κέρκυρα έφτασε προ λίγων ημερών με το δικό της λίαρ τζετ και η 34χρονη «πρώτη κυρία» του Μαρόκου Λάλα Σάλμα, σύζυγος του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’, μαζί με τον 9χρονο γιο τους, διάδοχο του θρόνου (Μουλάι Χασάν) και… πολυπληθή συνοδεία (προσωπική φρουρά κ.λπ.).

 

Ελένη Ευαγγελοδήμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.