Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε η κυβέρνηση

Ιούνιος 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η επιστολή παραίτησης του κ. Ράπανου

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/22543947352772C64CDB7A917A645CAE.jpgΤην παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας υπέβαλε ο Βασίλης Ράπανος, επικαλούμενος – στη σχετική επιστολή του – τους λόγους υγείας που τον ανάγκασαν να μην αποδεχθεί και τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναμένεται να αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος σήμερα κατέχει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει την παραίτηση του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου Απόστολου Ταμβακάκη.

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Χαράλαμπος Μαζαράκης, γενικός διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου της ΕΤΕ και αποχωρεί στο τέλος του Ιουνίου.

Η Διοίκηση «αναγνωρίζει την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του σε εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες καθώς και την ουσιαστική συνδρομή του στην επιτυχημένη διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων, οι οποίες επέτρεψαν στην Τράπεζα να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Επίσης, η Διοίκηση «εξαίρει το ήθος και τον επαγγελματισμό του κ. Μαζαράκη, που συνέβαλαν στην άκρως επιτυχημένη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα. Τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές του επαγγελματικές επιλογές».

Αναμένονται οι παραιτήσεις και των άλλων μελών την διοίκησης της Εθνικής, τις οποίες ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας την Πέμπτη.

Υποδιοικητής αναμένεται να αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Ράπανου

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,

Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών.

Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλης Θ. Ράπανος»

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 29th, 2012 at 07:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply