Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μία στις δέκα επιχειρήσεις δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2011

Ιούνιος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δεν πήγαν στην Εφορία 20.000 εταιρείες

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/36CE76F96AAB1E86B4D9C7FC16DD6963.jpgΜία στις δέκα επιχειρήσεις δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2011, η προθεσμία για τις οποίες έπειτα από αλλεπάλληλες παρατάσεις έληξε στις 8 Ιουνίου, προκειμένου να καθυστερήσουν την καταβολή του φόρου, φαινόμενο ενδεικτικό της αδυναμίας πολλών επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις λόγω της εντεινόμενης κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, σε περίπου 225.000 επιχειρήσεις, πάνω από 20.000 δεν δήλωσαν τα κέρδη τους, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Απ’ αυτές τις 20.000 επιχειρήσεις, οι 6.000 περίπου είναι Ανώνυμες Εταιρείες και Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης.

Οι επιχειρηματίες που δεν υπέβαλαν δηλώσεις καλούνται να τις υποβάλουν εκπρόθεσμα μέσα σε προθεσμία 10 ημερών με πρόστιμο 1% επί του φόρου και χάνοντας τη δυνατότητα της καταβολής του φόρου σε δόσεις.

Ήδη, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα, προκειμένου οι επιχειρηματίες να προσέλθουν στην Εφορία.

Παράλληλα, και η υποβολή των δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα γίνεται με αργούς ρυθμούς, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταθέσει δήλωση περίπου ένας στους τρεις υπόχρεους.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε δεχθεί 1.580.000 δηλώσεις, εκ των οποίων οι 1,3 εκατ. έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Συνολικά, οι δηλώσεις που αναμένεται να υποβληθούν φέτος θα ξεπεράσουν τα 5,5 εκατομμύρια.

Οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων λήγουν στις 2 Ιουλίου για τις χειρόγραφες δηλώσεις και στις 16 Ιουλίου για τις ηλεκτρονικές.

Τα Νέα

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 28th, 2012 at 18:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply