«Δεν είμαι ούτε αρνητικός, ούτε θετικός» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής  Άμυνας…

Υπό συζήτηση και πάλι η αύξηση της θητείας

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, μπήκε για άλλη μία φορά στην ατζέντα προτεραιοτήτων του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για εισήγηση των γενικών επιτελείων, την οποία θα εξετάσει, χωρίς ωστόσο να πάρει ο ίδιος θέση εάν θα πρέπει να αυξηθεί ή όχι η θητεία: «Θα υπάρξει ειδική σύσκεψη, θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους και τις εισηγήσεις των επιτελείων, και θα ληφθεί η απόφαση», είπε μιλώντας στο Βήμα ο κ. Παναγιωτόπουλος για να προσθέσει: «Ολα εξετάζονται, δεν είμαι ούτε αρνητικός, ούτε θετικός στην αύξηση της θητείας».

Η αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες αποτελεί πλέον πάγιο και διαχρονικό αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας, το οποίο ετέθη για πρώτη φορά επί κυβερνήσεως ΠαΣοΚ και συγκεκριμένα στον πρώην υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη. Δεν ελήφθη απόφαση, λόγω και της προεκλογικής περιόδου και κυρίως εκείνο που μέτρησε για να αναβληθεί η όποια απόφαση ήταν ότι αναμενόταν μία συνολική πρόταση για την αναδιάρθρωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακόμα, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σε κάθε είδηση, πρόταση ή εξαγγελία για την αύξηση της θητείας αντιδρούν οι νεολαίες των κομμάτων, κάτι που κάνει τα πολιτικά κόμματα επιφυλακτικά να πάρουν θέση.

Ο νέος υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει το θέμα της αύξησης ή όχι της στρατιωτικής θητείας, πλην όμως τόνισε ότι τρέχουν και άλλα ζητήματα στα οποία θα δοθεί βάρος, όπως η εξοικονόμηση πόρων, η αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων, να συνεχισθεί η ροή προμήθειας ανταλλακτικών και καυσίμων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πρώτη του ωστόσο κίνηση, θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την προσεχή εβδομάδα την Κύπρο.

Επιπλέον δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση την σαφή οδηγία που πήρε από τον Πρωθυπουργό κ. Αν. Σαμαρά για πλήρη διαφάνεια όλων των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν και έλεγχο αυτών από τη Βουλή των Ελλήνων: «Σ΄ αυτό το πλαίσιο θα κινηθώ», δηλώνει όταν ρωτήθηκε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, εάν θα υπάρξει οικονομικός έλεγχος στις προμήθειες και στα οικονομικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νίκος Χασαπόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.