http://img.protothema.gr/C44DD31E18108B0A2C0ECBF9F81BDD18.jpgΣτην καρέκλα του Θεόδωρου Πάγκαλου, θα κάθεται πλέον ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού το κόμμα φιλοξενείται πλέον στις δύο αίθουσες που μέχρι πρότινος στεγάζονταν τα γραφεία των αντιπροέδρων της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Θεόδωρου Πάγκαλου, στον πρώτο όροφο της Βουλής.

Αρχικά, μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, για την «Χρυσή Αυγή» προορίζονταν τα γραφεία του ΛΑΟΣ στον δεύτερο όροφο της Βουλής, όμως μετά τις ισχυρές αντιδράσεις του ΚΚΕ, που δεν ήθελε την συγκεκριμένη «συμβίωση», βρέθηκε η λύση του πρώτου ορόφου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, επιφέρουν και ριζικές χωροταξικές αλλαγές στο κτίριο της Βουλής. Ειδικότερα οι περισσότερες … «μετακομίσεις», παρατηρούνται στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα είχε μόνο ένα γραφείο περίπου 70 τ.μ. στην γωνία που «βλέπει» τις Στήλες Ολυμπίου Διός και τον Εθνικό Κήπο, πλέον παίρνει ακόμα δύο γραφεία που άνηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Στην απέναντι πλευρά του ορόφου, προς Βασιλίσσης Σοφίας, και στα γραφεία που στέγαζαν τον ΛΑΟΣ μετακόμισε η ΔΗΜΑΡ.

Να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο είχε εγκατασταθεί σε γραφείο του ισογείου. Στον ίδιο διάδρομο βρίσκεται εγκατεστημένο και το ΚΚΕ. Η «εδαφική κυριαρχία» της ΝΔ παραμένει αμετάβλητη με τον μεγαλύτερο όγκο της να απλώνεται στον διάδρομο που «βλέπει» την πλατεία Συντάγματος.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εγκαταστάθηκαν στον πρώτο όροφο και συγκεκριμένα στο γραφείο που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Πέραν όμως της χωροταξίας των γραφείων, παρατηρούνται έντονοι διαγκωνισμοί και για τα κοινοβουλευτικά έδρανα κυρίως στα αριστερά της αίθουσας της Ολομέλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παρατάξει τους βουλευτές του σε όλη την πτέρυγα που βρίσκεται άκρα αριστερά, εκεί δηλαδή που παραδοσιακά καθόταν το ΚΚΕ, καθώς και τα ορεινά της επόμενης πτέρυγας.

Σε αυτή, την δεύτερη δηλαδή από τα αριστερά πτέρυγα θα τοποθετηθούν πιθανότατα και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ (εφόσον αποδεχθούν την μετακόμιση). Μάχη όμως θα δοθεί για το ποιος από τους δύο θα καταλάβει τις μπροστινές σειρές.

Εάν πάντως δεν επιτευχθεί μεταξύ τους συμβιβασμός, την λύση θα κληθεί να την δώσει ο Πρόεδρος της Βουλής με βάση «την κοινοβουλευτική δύναμη και την κοινοβουλευτική παράδοση». Στα μπροστινά έδρανα της κεντρικής πτέρυγας θα καθίσουν οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πίσω τους πιθανότατα οι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Η επόμενη – δεύτερη από δεξιά – καθώς και οι πρώτες σειρές της τελευταίας θα καταληφθούν από την ΝΔ, ενώ οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» θα καθίσουν στα ορεινά της δεξιότερης πτέρυγας.

Χρήστος Μπόκας, Παναγιώτης Σαββίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.