Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίσημη διαμαρτυρία Σκοπίων για τα «αυτοκόλλητα»

27 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ζητάει από την Ελλάδα να βάλει τέλος στη συγκεκριμένη ενέργεια

http://img.protothema.gr/2789C89D764412FC4913955754D1834C.jpgΝότα Διαμαρτυρίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων προς το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στη χώρα, για τα «αυτοκόλλητα» που επικολλούν στα σύνορα οι αρχές, στις πινακίδες αυτοκινήτων που φέρουν προκλητικά το πρόθεμα «ΜΚ», δηλαδή «Μακεδονία».

Η νότα διαμαρτυρίας, ζητάει από την Ελλάδα να βάλει τέλος στη συγκεκριμένη ενέργεια, την οποία χαρακτηρίζει «παράνομη», επισημαίνοντας πως οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας των σκοπιανών οχημάτων είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Στις συνοριακές διαβάσεις της Νίκης, των Ευζώνων και της Δοϊράνης, οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές επικολλούν επάνω στο πρόθεμα «MK», αυτοκόλλητο το οποίο αναφέρει πως «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ» Τα Σκόπια αντιδρούν και για την αναφορά του ακρωνυμίου «ΠΓΔΜ» στα αυτοκόλλητα.

Νωρίτερα χθες, το Γραφείο Συνδέσμου Ελλάδας- Σκοπίων σε ανακοίνωσή του έκανε ευθέως λόγο για «παραπλάνηση» του λαού της χώρας από τα ΜΜΕ, επισημαίνοντας πως τα «αυτοκόλλητα» στις πινακίδες με την ένδειξη «ΜΚ», είναι αποτέλεσμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπογράφηκε από τις δύο πλευρές».

Παναγιώτης Σαββίδης

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Ιουνίου, 2012 at 21:32 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply