Συνεδριάζει την Τετάρτη…

http://img.protothema.gr/26FAFBDFA44F72BC03E6DA0ED9D8070C.jpgΑναβάλλεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11 π.μ. Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, αλλά και την προγραμματισμένη ορκωμοσία της Βουλής για την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη θα έχουν αύριο νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι του. Οι ίδιες πηγές, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο συνάντησης των τριών ανδρών.

Οι «τρεις» θα συζητήσουν για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου. Επίσης θα εξετασθεί η στάση της ελληνικής πλευράς στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στο τέλος της εβδομάδας.

Στην συνεδρίαση τώρα της Κ.Ο. ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανοίξει μια σειρά από θέματα όπως είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση, το οικονομικό πρόβλημα και το πρόσωπο του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη υποψήφιο για γραμματέα της Κ.Ο. διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποστηρίζουν πως όλα τα εκκρεμή ζητήματα συνδέονται με το οικονομικό πρόβλημα του κόμματος, ακόμα και εκείνα της αλλαγής του ονόματος και του συμβόλου.

Ακόμη και μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ έχει 30 εκατ ευρώ λειτουργικά έξοδα την τετραετία, ενώ η επιχορήγηση έχει πέσει στα 7,5 εκατ. γεγονός που επιδεινώνει ραγδαία την οικονομική κατάσταση. Η πρωτοβουλίες του προέδρου θα είναι άμεσες στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος υποστηρίζουν συνεργάτες του Βενιζέλου.

Ανδρέας Μπελεγρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.