Δε θα μεταβεί ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος πήρε εξιτήριο από το Αττικό και το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ομπάμα

Ο Κάρολος Παπούλιας επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής

Εμπλοκή και προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης δημιούργησε η χειρουργική επέμβαση στο δεξί μάτι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τελικά δεν θα μεταβεί την προσεχή Τετάρτη στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι τελικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και όχι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, καθώς τα κράτη πρέπει να μετέχουν με επικεφαλής τον πρωθυπουργό ή αρχηγό κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπούλιας θα έχει συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και πιθανόν να υπάρχει αλλάγή και στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Χθες το πρωί υπήρξε νομική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία μία χώρα μέλος της ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Διάσκεψη Κορυφής) είτε από τον αρχηγό του κράτους, είτε από τον πρόεδρο της κυβέρνησης.
Σε παρόμοια περίπτωση είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας ο κ. Σαρτζετάκης όταν ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του Μέγαρου Μαξίμου:

«Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του».

Συνεργασίες Πρωθυπουργού

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς παρέμενε στο νοσοκομείο επέλεξε, καθώς είναι γνωστό ότι είναι εργασιομανής, να συναντηθεί με στενούς του συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης και να συζητήσει μαζί τους για λίγα λεπτά ώστε να δώσει κατευθύνσεις σε ορισμένα ζητήματα. 

Εντός των αυστηρών πλαισίων που έθεσαν οι θεράποντες ιατροί του συναντήθηκε στο δωμάτιό του και συνεργάστηκε για τρέχοντα θέματα με τους στενούς του συνεργάτες, κκ. Κ. Μπούρα (διευθυντή του πολιτικού του γραφείου) και κ. Π. Μπαλτάκο (γ.γ. Κυβέρνησης και υπουργικόυ συμβουλίου) και τους κκ. Π. Παναγιωτόπουλο (υπουργό Εθνικής Αμύνης) και Μ. Σαλμά (αναπληρωτή υπουργό Υγείας).

Ο πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο την Δευτέρα λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι από το Αττικόν Νοσοκομείο αλλά οι συστάσεις των ιατρών του είναι ότι πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του σε ακινησία επί μία εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε με αεροπλάνο ούτε οδικώς στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό και διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής κ. Π. Θεοδοσιάδη, το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο κ. Σαμαράς, με βάση τα όσα είπε στους δημοσιογράφους το πρωί της Κυριακής ήταν πολύ βαρύ αλλά η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά και θεωρείται επιβεβλημένο να παραμείνει κλινήρης επί μία εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεοδοσιάδη, κατανόησε το ρίσκο στο οποίο θα υπέβαλλε το μάτι του στην περίπτωση που θα αποφάσιζε να ταξιδέψει, καθώς το περιστατικό απαιτεί αποθεραπεία και ακινησία. Ο κ. Σαμαράς μετά την αποκατάσταση της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, παραμένει το τελευταίο 24ωρο σε μονόκλινο δωμάτιο του τρίτου ορόφου της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Γεωργία.

Με βάση τις υποδείξεις των γιατρών, ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να καταπονεί το μάτι του, δεν μπορεί να είναι επί πολλή ώρα σε όρθια θέση και ως εκ τούτου οι ελάχιστες συνεργασίες που θα έχει με τους συνεργάτες του θα γίνουν στην οικία του στην Κηφισιά. Λόγω της κατάστασης της υγείας του και τη ρητή απαγόρευση του κ. Θεοδοσιάδη να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, σε αυτήν θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα στις 18:45

Λίγες ώρες μετά το εξιτήριό του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας θα έχει  προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα με τον οποίο θα συνομιλήσει ενόψει της Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τη νοσηλεία του κατ’ οίκον, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού Πάνου Θεοδοσιάδη. Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, συνεδρίασε χθες, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, η ομάδα που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά, του αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Σαμαράς θα ενημερωθεί για την σύσκεψη, αμέσως μετά, από τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.