Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην φυλακή για την υπεξαίρεση στο Πάντειο

Ιούνιος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στην φυλακή για την υπεξαίρεση στο ΠάντειοΤον δρόμο για τις φυλακές πήραν τρία μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Παντείου και έξι ακόμα μέλη του διοικητικού προσωπικού, μετά την απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, το οποίο τους έκρινε ενόχους για τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαιώσεως.

Με πλειοψηφία 4 ψήφων έναντι ενός, αφού ένας δικαστής μειοψήφισε, το δικαστήριο καταδίκασε τους συνολικά 9 εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων τον πρύτανη του Παντείου (Δ. Κώνστα) και δύο αντιπρυτάνεις, (Γετίμη και Παπαθανασόπουλο) επιβάλλοντας τους ποινές κάθειρξης 14 ετών, κρίνοντας τους ένοχους για απάτη, υπεξαίρεση και για ψευδή βεβαίωση. Η υπόθεση αφορά την υπεξαίρεση από το 1992 έως το 1998, περίπου 8 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονταν για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, αλλά κατέληξαν να γίνουν Ferrari, μάρμαρα σε εξοχικές κατοικίες και άλλα είδη πολυτελείας.

Οι πρυτάνεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες, από το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών δεν προέκυψε ότι είχαν υπεξαιρέσει χρήματα, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας μάλιστα ήταν απαλλακτική για αυτούς, ωστόσο το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση αλλά και τα κλάματα των συγγενικών τους προσώπων.

Κάποιοι μάλιστα έκαναν λόγο για υποκινούμενη πολιτικά απόφαση, ενώ οι συνήγοροί τους αναμένεται να ασκήσουν αναίρεση στον Αρειο Πάγο, αλλά και να προσφύγουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 26th, 2012 at 12:41 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply