Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προσφυγή στο ΣτΕ για την περιουσία ΔΕΚΟ

Ιούνιος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Προσφυγή στο ΣτΕ για την περιουσία ΔΕΚΟ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η συνταγματικότητα η μη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μετά τις δεκάδες προσφυγές που κατατέθηκαν χθες στο δικαστήριο από συνδικαλιστικές ενώσεις και εργαζομένους.

Στις προσφυγές χαρακτηρίζεται αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση (25.4.2012) της Διυπουργικής επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ (επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα) στο συγκεκριμένο ταμείο. Τις προσφυγές υπογράφουν η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, καθώς και κάτοικοι των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου.

Πέραν των τυπικών λόγων, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως όλοι αυτοί οι οργανισμοί λόγω της στρατηγικής τους σημασίας για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου αλλά για την εθνική οικονομία.

Μegatv

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 26th, 2012 at 21:07 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply