Αγγλία-Ιταλία 2-4 (Πέναλτι)

Έστω και στα πέναλτι η Ιταλία επικράτησε δίκαια της Αγγλίας (με 4-2), έπειτα από το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Αντίπαλος της Γερμανίας στον ημιτελικό οι Ιταλοί, μοιραίοι για τους Άγγλους στα πέναλτι οι Άσλεϊ Γιανγκ και Άσλεϊ Κόουλ, ήρωας ο Μπουφόν.

Η Ιταλία νίκησε με 4-2 την Αγγλία στην διαδικασία των πέναλτι και έτσι θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στον ημιτελικό του Euro 2012 την ερχόμενη Πέμπτη (Πορτογαλία – Ισπανία την Τετάρτη).

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά το ματς ήταν εξαιρετικό, με πολλές φάσεις, αλλά με τους “ατζούρι” να είναι πολύ καλύτεροι.

Στην διαδικασία των πέναλτι αρχικά χάρηκαν οι Άγγλοι μετά το άστοχο πέναλτι του Μοντολίβο, αλλά αστόχησε και ο Άσλεϊ Γιανγκ (οριζόντιο δοκάρι), έτσι αποκαταστάθηκε η ισορροπία.

Πριν τον Άσλεϊ Γιανγκ είχε εκτελέσει ο Αντρέα Πίρλο και σκόραρε με φανταστική εκτέλεση αλά… Πανένκα και πραγματικά ενθουσίασε τους Ιταλούς, αλλάζοντας την ψυχολογία.

Μετά και το δοκάρι του Γιανγκ όλα ήταν διαφορετικά, ο Νοτσερίνο σκόραρε για την Ιταλία για να ακολουθήσει η εκτέλεση του Άσλεϊ Κόουλ, με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει.

Πως παρατάχθηκαν Αγγλία και Ιταλία

Ίδια ακριβώς είναι η 11άδα για την Αγγλία σε σχέση με το τελευταίο ματς, αυτό κόντρα στην Ουκρανία για την 3η αγωνιστική του ομίλου.

Τερματοφύλακας ο Χαρτ, δεξιά στην άμυνα ο Γκλεν Τζόνσον, αριστερά ο Άσλεϊ Κόουλ και κεντρικό δίδυμο οι Τέρι και Λέσκοτ. Στο κέντρο οι Σκοτ Πάρκερ και Τζέραρντ, δεξιά ο Μίλνερ, αριστερά ο Άσλεϊ Γιανγκ και στην επίθεση ο Ρούνεϊ με τον Γουέλμπεκ.

Η Ιταλία διατήρησε το 4-4-2 και παίζει με καθαρό “ρόμβο”, με τον Μοντολίβο να μπαίνει στην 11άδα αντί του Τιάγκο Μότα, τον Μπαλοτέλι αντί του Ντι Νατάλε και τον Μπονούτσι αντί του τραυματία, Κιελίνι.

Στο τέρμα ο Μπουφόν, δεξί μπακ ο Αμπάτε, αριστερό ο Μπαλτζαρέτι και στόπερς οι Μπαρτζάλι και Μπονούτσι. Ο Πίρλο μπροστά από την άμυνα, δεξιά ο Μαρκίζιο, αριστερά ο Ντε Ρόσι και ελεύθερος στο κέντρο ο Μοντολίβο, ενώ δίδυμο στην επίθεση οι Κασάνο και Μπαλοτέλι.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η Ιταλία ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και έχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 3′, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να πιάνει εξαιρετικό μακρινό σουτ στην κίνηση και την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Χαρτ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα (5′) ήταν η σειρά της Αγγλίας να χάσει σπουδαία ευκαιρία, με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να κάνει καταπληκτική απόκρουση στο κοντινό πλασέ του Γκλεν Τζόνσον, έπειτα από μπαλιά από δεξιά του Μίλνερ και κόντρες σε δύο Ιταλούς αμυντικούς.

Από την σέντρα του Γκλεν Τζόνσον από δεξιά ο Γουέιν Ρούνεϊ προ του Αμπάτε πήρε την κοντινή κεφαλιά στο 14′, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 25′ βγήκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ από φανταστική μπαλιά του Πίρλο, αλλά άργησε να σουτάρει και ο Τζον Τέρι πρόλαβε και με προβολή τον έκοψε.

Το σουτ του Ρικάρντο Μοντολίβο πέρασε άουτ στο 29′, ενώ στο 32′ ο άσος της Μίλαν (αποκτήθηκε πρόσφατα από τους “ροσονέρι”) έκανε εξαιρετική πάσα στον Μπαλοτέλι, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Χαρτ μπλόκαρε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω του.

Από την πάσα του Γουέιν Ρούνεϊ ο Ντάνι Γουέλμπεκ στο 32′ πλάσαρε από το ύψος της περιοχής σε αστόχησε, όπως και ο Αντόνιο Κασάνο στο 33′, στην απέναντι εστία.

Ο Αντόνιο Κασάνο στο 38′ έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή και δυσκόλεψε τον Χαρτ, ο οποίος απέκρουσε και εν συνεχεία μπλόκαρε.

Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε η Ιταλία στο 41′, με τον Μπαλοτέλι να μην μπορεί να σκοράρει με κοντινό πλασέ (κόντραρε αμυντικός και παραχώρησε κόρνερ), ενώ τον τροφοδότησε ο Κασάνο με κεφαλιά, έπειτα από την μπαλιά του Πίρλο.

Όλα τα μακρινά ιταλικά σουτ είναι επικίνδυνα, έτσι και αυτό του Μπαλοτέλι στο 43′, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Σίτι, Τζο Χαρτ.
Το δεύτερο ημίχρονο

Με ανεπανάληπτη ευκαιρία για την Ιταλία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να βγαίνει μόνος στην μικρή περιοχή μετά την κεφαλιά πάσα του Κλάουντιο Μαρκίζιο, ο μέσος της Ρόμα σούταρε στην κίνηση με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τριπλή ευκαιρία έχασε η Ιταλία στο 52′, με τον Χαρτ να αποκρούει το αρχικά το μακρινό σουτ του Ντε Ρόσι, εν συνεχεία το κοντινό σουτ του Μπαλοτέλι, ενώ ακολούθως σούταρε ο Μοντολίβο και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μπαλοτέλι επιχείρησε ανάποδο “ψαλίδι” στο 60′ και αστόχησε, ενώ στο 65′ ο Άσλεϊ Γιανγκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Στο 77′ από την εκτέλεση φάουλ του Στίβεν Τζέραρντ ο Γουέιν Ρούνεϊ προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε με κατεύθυνση στα δίχτυα, αλλά ο Μπουφόν μπλόκαρε.

Μπλόκαρε επίσης στο 81′ ο Τζο Χαρτ το μακρινό αριστερό σουτ του Αλεσάντρο Ντιαμάντι, ενώ στο 89′ από την μπαλιά του Πίρλο ο Αντόνιο Νοτσερίνο βρέθηκε στην περιοχή σε πλεονεκτική θέση, σούταρε και ο Γκλεν Τζόνσον πρόλαβε και κόντραρε διώχνοντας σε κόρνερ.

Λίγο έλειψε στο 93′ ο Γουέιν Ρούνεϊ να ανοίξει το σκορ, αλλά αστόχησε με ανάποδο “ψαλίδι” από κοντά, έπειτα από την σέντρα του Άσλεϊ Κόουλ και την κεφαλιά-πάσα του Άντι Κάρολ.

Η παράταση

Όπως ήταν φυσιολογικό ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης έπεσε, και η πρώτη καλή προσπάθεια ήταν το σουτ του Μπαλοτέλι στο 100′, με τον Χαρτ να μπλοκάρει όμως εύκολα.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα η Ιταλία είχε το δεύτερο δοκάρι της στο ματς, με τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι να κάνει την σέντρα-σουτ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και χτύπησε χαμηλά στο δεξί δοκάρι του Χαρτ.

Στο 113′ ήρθε η επόμενη καλή φάση, ξανά για τους Ιταλούς, με τον Ντιαμάντι να σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή από πάσα του Μπαλτζαρέτι, αλλά αστόχησε.

Από προσπάθεια του Ντιαμάντι στο 115′ ο Αντόνιο Νοτσερίνο με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφ-σάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

Η διαδικασία των πέναλτι

ΙΤΑΛΙΑ: Μπαλοτέλι… ΓΚΟΛ

ΑΓΓΛΙΑ: Τζέραρντ… ΓΚΟΛ

ΙΤΑΛΙΑ: Μοντολίβο… ΑΟΥΤ!!!

ΑΓΓΛΙΑ: Ρούνεϊ… ΓΚΟΛ

ΙΤΑΛΙΑ: Πίρλο… ΓΚΟΛ (αλά Πανένκα)

ΑΓΓΛΙΑ: Άσλεϊ Γιανγκ… ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΟΚΑΡΙ!!!

ΙΤΑΛΙΑ: Νοτσερίνο… ΓΚΟΛ

ΑΓΓΛΙΑ: Άσκεϊ Κόουλ… ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΠΟΥΦΟΝ!!!

ΙΤΑΛΙΑ: Ντιαμάντι… ΓΚΟΛ!!!!!!!!

Τα στοιχεία του ματς

Γήπεδο: “Olympic Stadium”, Κίεβο

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γκλεν Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Άσλεϊ Κόουλ, Σκοτ Πάρκερ (94′ Χέντερσον), Τζέραρντ, Μίλνερ (61′ Γουόλκοτ), Άσλεϊ Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (60′ Κάρολ).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε (91′ Μάτζο), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπαλτζαρέτι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι (80′ Νοτσερίνο), Μοντολίβο, Κασάνο (78′ Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι.

*κίτρινες κάρτες: 82′ Μπαρτζάλι, 94′ Μάτζο

**κόκκινες κάρτες: –

Φώντας Σέμπρος


England 0-0 Italy – Pen 2-4 (Euro 2012 – Quarter… από fasthighlights-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.