Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα ο πρωθυπουργός

25 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δε θα μπορέσει τελικά να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την προσεχή Τετάρτη

http://img.protothema.gr/DDD01ED9D87E64FC53E731B88F194EAE.jpgΈχοντας λάβει σαφείς και αυστηρές οδηγίες για την υγεία του ματιού του παίρνει εξιτήριο σήμερα από το «Αττικόν» ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ως φαίνεται θα συνεχίσει τη νοσηλεία του… κατ’ οίκον τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο θεράπων ιατρός του, διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, κ. Πάνος Θεοδοσιάδης, του κατέστησε σαφές ότι η αποκατάσταση της βλάβης στο μάτι του – λόγω της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς που υπέστη- προϋποθέτει όχι μόνο ότι δεν θα ταξιδέψει για περίπου 10 ημέρες αλλά δεν θα μετακινείται ούτε εντός της… οικίας του για το επόμενο διάστημα.

Η ξεκούραση, ο περιορισμός των κινήσεων στις άκρως απαραίτητες αλλά και η εφαρμογή συγκεκριμένης στάσης του κεφαλιού είναι οι τρεις «εντολές» που έχει δώσει ο καθηγητής στον ασθενή, με δεδομένο ότι εφαρμόστηκε συγκεκριμένη τεχνική με τη λεγόμενη χρήση αερίου για την αποκατάσταση του αμφιβληστροειδούς. Σε αυτήν την περίπτωση ο ασθενής πρέπει να διατηρεί σε συγκεκριμένη θέση το κεφάλι του για μερικές ημέρες έως ότου απορροφηθεί το αέριο από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η μετεγχειρητική πορεία του κ. Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητική, ωστόσο η σοβαρότητα του περιστατικού επιβάλλει την τακτική παρακολούθηση του ασθενούς.

Ενδεικτικό της εκτεταμένης οφθαλμολογικής βλάβης που «αποκαλύφθηκε» στη διάρκεια της επέμβασης είναι ότι εντοπίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν συνολικά 11 ανώτερες ρωγμές του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Το θετικό όπως όλοι πλέον διαπιστώνουν –του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου- είναι ότι η βλάβη δεν είχε πλήξει την ωχρά κηλίδα. Αυτό ήταν το ενδεχόμενο που ήθελε να προλάβει ο κ. Θεοδοσιάδης, με την επιμονή του την περασμένη Παρασκευή να προγραμματίσει για την επόμενη ημέρα τη χειρουργική επέμβαση στον κ. Σαμαρά. Ο καθηγητής γνώριζε ότι οι πιθανότητες να επεκταθούν οι ρωγμές και προς την ωχρά κηλίδα και να προκληθούν έτσι ανεπανόρθωτες βλάβες στην όραση του ασθενούς αυξάνονταν κατακόρυφα.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του και τη ρητή απαγόρευση του κ. Θεοδοσιάδη να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, σε αυτήν θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2012 at 07:10 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply