Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Γρεβενά: Εργαστήριο – Κατάστημα «Ηδύγευστον» …

Ιούνιος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

shop mainΜια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Προκόπης σε ένα καταπράσινο χωριό των Γρεβενών. Είχε ένα όμορφο σπίτι με μεγάλο κήπο και κάθε μέρα πότιζε και περιποιόταν τα λαχανικά και τα φρούτα του. Στα χωράφια και τις καθημερινές δουλείες είχε σπουδαία βοήθεια από τον γαϊδαράκο του τον Κίτσο και γέμιζαν τα κοφίνια την Άνοιξη και το καλοκαίρι με φρέσκα μυρωδάτα φρούτα, αρωματικά φυτά και βότανα ,το Φθινόπωρο με άγρια μανιτάρια από το δάσος και όσπρια για να βγάλουμε τον χειμώνα!!

Μια Παρασκευή κατέβηκαν στην λαϊκή για να πουλήσουν τα φρέσκα τρόφιμά του χωριού και δίπλα στο Δημαρχείο, στο «Ηδύγευστον» συνάντησαν τον Ανδρέα και την Αγγελική. Εκεί βρήκαν και του πουλιού το γάλα. Δοκίμασαν ντόπια κρασιά και τοπικές λιχουδιές αλλά και αυτοί άφησαν όλα τους τα προϊόντα στο μαγαζί για να τα δοκιμάσουν όλοι οι Γρεβενιώτες, οι τουρίστες και οι περαστικοί. Τα φρούτα και τα λαχανικά τα αφήνουν πρώτα στο εργαστήριο για να τα κάνει ο Ανδρέας και η μητέρα του πεντανόστιμα γλυκά του κουταλιού, υγιεινές μαρμελάδες και μυρωδάτα λικέρ

Κάθε μέρα τώρα έρχονται στο Ηδύγευστον και σας περιμένουν να δοκιμάσετε κι εσείς τα φρέσκα και υγιεινά τους τρόφιμα. Έγιναν φίλοι με μεγάλους και μικρούς, είναι ευτυχισμένοι και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα..!!

Προϊόντα υγιεινής διατροφής είναι αραδιασμένα στα έπιπλα του καταστήματος. Όλα προέρχονται από εργαστήρια, συνεταιρισμούς και μικρές επιχειρήσεις της Δ. Μακεδονίας έτσι ώστε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων που επιμένουν στην παραδοσιακή συνταγή και γεύση είτε πρόκειται για γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες είτε για ζυμαρικά, όσπρια και κρασί…

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα  της  «Ηδύγευστον»

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 25th, 2012 at 09:01 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply