Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Όχι” στην πώληση του ΟΠΑΠ λέει ο Γ.Ιωαννίδης

25 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/DBFF8C418203104AD968E2055B64D503.jpg“Ο ΟΠΑΠ δεν πρέπει να αποκρατικοποιηθεί”, υποστήριξε το πρωί της Κυριακής ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει μια γρήγορη συμφωνία για την πώληση ενός κρατικού οργανισμού όπως ο ΟΠΑΠ για να στείλει το μήνυμα ότι μένει προσηλωμένη στον στόχο για αύξηση των εσόδων και εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

“Ο ΟΠΑΠ αποφέρει στο δημόσιο περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Με τα νέα παιγνίδια εκτιμώ ότι τα ετήσια κέρδη του Οργανισμού θα πλησιάσουν το ένα δισ.ευρώ”, είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

“Μόνο αν το τίμημα εξαγοράς είναι πολύ μεγάλο θα πρέπει να πουληθεί σε ιδιώτες”, υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού και σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η αποκρατικοποίηση να προχωρήσει με βάση την χρηματιστηριακή αποτίμηση του Οργανισμού Προγνωστικών.

Αν έρθει ένας ιδιώτης και μας δώσει τα προβλεπόμενα κέρδη της επόμενης επταετίας τότε μπορούμε να το συζητήσουμε, ήταν η τοποθέτηση του κ. Ιωαννίδη ο οποίος διευκρίνισε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη.

Με την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, η κυβέρνηση θέλει να θέσει εκ νέου σε κίνηση την οικονομία και να δημιουργήσει μια δυναμική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει ιδιωτικοποίηση οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ για να δημιουργήσει θετική προδιάθεση στην ΕΕ και στις αγορές.

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2012 at 14:46 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply