Διαβάστε 34 συμβουλές

Το να εφαρμόσουμε μια δίαιτα αδυνατίσματος είναι καλό για να χάσουμε κιλά αλλά χρειάζεται πειθαρχεία και πολλές φορές δεν λειτουργεί ούτε είναι αρκετό. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί μπήκαμε σε ένα διατροφικό πρόγραμμα στέρησης το οποίο δεν μπορούμε να τηρήσουμε κατά γράμμα και μετά από τρείς μέρες το διακόπτουμε για να φάμε ότι μας έλλειψε, είτε γιατί και μόνο που σκεφτόμαστε ότι ‘ είμαστε σε δίαιτα’ έχει αρνητική επίδραση στη ψυχολογία μας, ίσως γιατί ξυπνάει το αντιδραστικό παιδί μέσα μας και μας σπρώχνει να φάμε ότι μας έχει απαγορευτεί, κι έτσι στο τέλος καταλήγουμε εκεί που έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε δίαιτα, να τρώμε πιο πολύ από ότι τρώγαμε πριν και αντί να αδυνατίζουμε να παίρνουμε κιλά.

Μεγάλο βάσανο! Αυτό που μπορεί να μας σώσει στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε τα κιλά που είχαμε ‘εκείνο το καλοκαίρι ‘και να μην τα ξαναπάρουμε ποτέ πίσω, είναι να αποκτήσουμε καλή σχέση με το φαγητό και το σώμα μας, να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους και το κυριότερο να αποκτήσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες οι οποίες θα μας ακολουθήσουν σε όλη μας τη ζωή. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να αλλάξετε κάποια λάθη που κάνετε στη διατροφή σας , να υιοθετήσετε σωστές διατροφικές συνήθειες και τρόπο σκέψης, ώστε να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε και να το διατηρήσετε για πάντα.

  1. Μασήστε την τροφή σας αργά και μην τρώτε ποτέ στα όρθια. Ο εγκέφαλος λαμβάνει το σήμα ότι χoρτάσατε μετά από 20 λεπτά, οπότε μην βιάζεστε να τελειώσετε το γεύμα σας και κατεβάζετε το φαγητό αμάσητο, γιατί εκτός ότι θα φάτε περισσότερη ποσότητα, δεν διευκολύνετε την σωστή πέψη της τροφής.
  2. Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή σας. Το πιο πιθανό είναι να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα αφού με αυτόν τον τρόπο δεν καταλαβαίνουμε πόσο και τι τρώμε.
  3. Μην παραλείπετε γεύματα. Τρώγοντας 5 γεύματα μέσα στη μέρα πρωινό μεσημεριανό βραδινό και 2 σνακ, ο μεταβολισμός δουλεύει σε γρήγορους ρυθμούς και έτσι γίνονται περισσότερες καύσεις . Αν παραλείψετε κάποιο γεύμα σίγουρα όταν έρθει η ώρα να φάτε το επόμενο θα πεινάτε περισσότερο και φυσικά θα φάτε μεγαλύτερη ποσότητα.
  4. Τρώτε τα γεύματα σταθερά κάθε 3 με 4 ώρες. Το να τρώτε άστατες ώρες είναι ο πιο επικίνδυνος τρόπος για να πάρετε κιλά.
  5. Επιλέξτε υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες όπως ένα φρούτο, ένα γιαούρτι, μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς, 2 φρυγανιές σικάλεως με cottage cheese, ένα τοστ με τυρί με χαμηλά λιπαρά και γαλοπούλα, αποξηραμένα φρούτα.
  6. Πίνετε άφθονο πράσινο τσάι. Συμβάλει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.
  7. Πίνετε πολύ νερό χωρίς να περιμένετε να διψάσετε. Εκτός του ότι μας ενυδατώνει το νερό γεμίζει το στομάχι χωρίς καθόλου θερμίδες και αποβάλλονται καλύτερα οι τοξίνες από τον οργανισμό. Μια καλή λύση είναι να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό δίπλα σας.
  8. Αν σας αρέσουν τα αναψυκτικά και δεν μπορείτε χωρίς αυτά, αντικαταστήστε τα με την light εκδοχή τους. Δεν περιέχουν ζάχαρη και έχουν μηδαμινές θερμίδες.
  9. Κάντε μια μέρα το μήνα αποτοξίνωση πίνοντας μόνο χυμούς από φρούτα και λαχανικά και αφεψήματα από βότανα για να αποβάλλετε τις τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό.
  10. Σταματήστε να τρώτε απ’ έξω και μαγειρέψτε τα γεύματα σας. Το έτοιμο φαγητό δεν μπορείτε να γνωρίζετε πως είναι μαγειρεμένο και τι ακριβώς υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του. Το πιο πιθανό είναι να έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη για να είναι πιο γευστικό.
  11. Όταν πηγαίνετε έξω για φαγητό, μην δοκιμάζετε όλα τα μεζεδάκια που υπάρχουν στο τραπέζι. Ξεκινήστε με μια μεγάλη σαλάτα και επιλέξτε ένα κυρίως γεύμα χωρίς πολλά λιπαρά και σάλτσες, ψητό ή βραστό.
  12. Αδειάστε τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σας από απαγορευμένα σνακ όπως τσιπς μπισκότα σοκολάτες γαριδάκια έτσι ώστε όταν θα σας έρθει η επιθυμία να τσιμπήσετε κάτι ανάμεσα στα γεύματα να το σκεφτείτε καλύτερα πριν βγείτε έξω να αγοράσετε.
  13. Μην πηγαίνετε στο super market πεινασμένοι. Είναι πολύ πιο εύκολο όταν βρεθείτε μπροστά στις λιχουδιές να μην μπορείτε να αντισταθείτε και να ψωνίσετε περιττά τρόφιμα με άδειες θερμίδες .
  14. Μην πίνετε αλκοόλ. Περιορίστε το στο ένα ποτήρι την εβδομάδα. Το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες οι οποίες μετατρέπονται σε λίπος γύρω από την κοιλίτσα.
  15. Φάτε ένα καλό πρωινό επιλέγοντας δημητριακά, ανάλατους ξηρούς καρπούς, γάλα άπαχο, αυγά, ψωμί ολικής αλέσεως με μέλι και φρούτα. Μην ξεχνάτε ποτέ φεύγοντας από το σπίτι το πρωί να φάτε το πρωινό σας γεύμα το οποίο θα σας κρατήσει χορτάτους και θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια στον οργανισμό, κρατώντας σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα .
  16. Καταναλώστε γαλακτοκομικά προϊόντα μέχρι 2% λιπαρά.
  17. Σταματήστε να τρώτε τα συναισθήματά σας. Κάθε φορά που νιώθετε πιεσμένη στεναχωρημένη, απογοητευμένη, μην το ρίχνετε στο φαγητό. Δεν θα καλύψει τα συναισθηματικά σας κενά. Βγείτε μια βόλτα στα μαγαζιά κάντε ένα χαλαρωτικό ντους, ή πηγαίνετε έξω για ένα καφέ με τη φίλη σας.
  18. Χαλαρώστε. Το στρες και το άγχος δημιουργούν την επιθυμία για λάθος τροφές και αυξάνουν το βάρος. Η χαλάρωση στο σώμα και το πνεύμα μας βοηθάει να αποβάλουμε το στρες και να βλέπουμε τη ζωή θετικά.
  19. Ασκηθείτε . Αν δεν έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε με ένα σπορ ή να πάτε στο γυμναστήριο, αρχίστε να περπατάτε περισσότερο, ξεχάστε το ασανσέρ, πάρτε ένα σκύλο και βγάλτε τον βόλτα κάθε μέρα, αγοράστε ένα ποδήλατο και γενικά βρείτε τρόπους ώστε να καίτε όσες περισσότερες θερμίδες μπορείτε και κάντε το τρόπο ζωής.
  20. Τρώτε ψάρι. Το ψάρι έχει λιγότερες θερμίδες από το κρέας, περιέχει πολύτιμα για τον οργανισμό ω3 λιπαρά , και αν το εντάξουμε στη διατροφή μας σε συχνότητα 2 με 3 φορές την εβδομάδα θα δούμε τα κιλά να μας εγκαταλείπουν σιγά – σιγά.
  21. Σταματήστε να σκέφτεστε συνεχώς το φαγητό. Όταν το μυαλό είναι συνέχεια στο φαγητό αυτό που συμβαίνει είναι να τσιμπολογάμε όλη την ώρα.
  22. Μην παρασύρεστε. Μείνετε πιστή στους στόχους που έχετε θέσει. Κάθε φορά που η κολλητή σας, σας προσφέρει ένα κομμάτι σοκολάτα, σκεφτείτε ότι μπορεί αυτή η μικρή παρασπονδία να σας κάνει να χάσετε τον έλεγχο και να πάτε να αγοράσετε 2 ολόκληρες από το διπλανό περίπτερο και να τις καταβροχθίσετε αφού ξέρετε ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε στο ένα κομμάτι.
  23. Βάλτε πολλά μπαχαρικά στο φαγητό σας. Νοστιμίζουν τις τροφές και βοηθούν στον έλεγχο της πείνας.
  24. Αντικαταστήστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα και προσθέστε το στο τέλος 2 λεπτά πριν ψηθεί το φαγητό και ιδανικά φάτε το ωμό.
  25. Τρώτε άπαχες πρωτεΐνες σε κάθε κυρίως γεύμα. Οι πρωτεΐνες αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και μας βοηθούν να κάψουμε περισσότερο λίπος.
  26. Καταναλώστε υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες και μειώστε τους επεξεργασμένους. Τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία όπως ψωμί ολικής αλέσεως μακαρόνια και αναποφλοίωτο ρύζι.
  27. Μάθετε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο ή με γλυκαντικά με λίγες θερμίδες. Έχετε σκεφτεί πόση ζάχαρη καταναλώνετε ειδικά όταν πίνετε πολλούς καφέδες τη μέρα; 5 καφέδες με 2 κουταλιές ζάχαρη ο ένας, μας κάνει 10 κουταλιές ζάχαρη την ημέρα. Κάθε κουταλάκι ζάχαρη έχει 60 θερμίδες οπότε λαμβάνετε 600 θερμίδες την ημέρα μόνο από τη ζάχαρη που βάζετε στον καφέ! Και μετά αναρωτιόσαστε αφού δεν τρώω πολύ γιατί παχαίνω;
  28. Φάτε με μέτρο. Αν σας αρέσουν τα γλυκά και δεν μπορείτε να τα στερηθείτε ελέγξτε την ποσότητα και την συχνότητα. Φάτε ένα μικρό γλυκό μία φορά την εβδομάδα.
  29. Προσέξτε τους χυμούς. Είναι προτιμότερο να φάτε το φρούτο ολόκληρο για να πάρετε τις ίνες που περιέχει παρά να πιείτε το χυμό του. Αν σας αρέσουν οι χυμοί προτιμήστε τους φυσικούς και αν επιλέξετε κάποιον από αυτούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο επιλέξτε κάποιον χωρίς ζάχαρη. Οι χυμοί που αναγράφουν τη λέξη συμπυκνωμένος στην συσκευασία περιέχουν ζάχαρη.
  30. Πηγαίνετε λαϊκή κάθε βδομάδα. Εκτός του ότι θα έχετε πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο σπίτι, τα ψώνια στη λαϊκή είναι μια πολύ καλή άσκηση για κάψιμο θερμίδων.
  31. Μην τρώτε τα φρούτα πολύ ώριμα. Τα άγουρα φρούτα έχουν λιγότερα ζάκχαρα και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τα παραγινωμένα.
  32. Αντικαταστήστε τις σάλτσες με πολλές θερμίδες όπως η μαγιονέζα με σως από γιαούρτι. Αν θέλετε να νοστιμίσετε τα φαγητά σας συνοδέψτε τα με μια σάλτσα από γιαούρτι με λίγες θερμίδες. Ανακατέψτε ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μια κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και ανάλογα την προτίμηση δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλετε. Το γιαούρτι ταιριάζει με όλα τα φαγητά και τις σαλάτες και έχει πολύ λίγες θερμίδες και λιπαρά.
  33. Αν κάνατε μία παρασπονδία μην τα παρατάτε. Δεν έγινε και τίποτα. Συνεχίστε να τρέφεστε υγιεινά και μην καταθέτετε τα όπλα λέγοντας στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε.
  34. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται κάποιος χρόνος πάντα για να δείτε τα αποτελέσματα. Θέστε μακροπρόθεσμους στόχους για την απώλεια των κιλών σας και μην βιάζεστε να χάσετε βάρος. Όσο πιο αργά χάνετε κιλά τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα τα διατηρήσετε.

www.beautysecrets.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.