Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μικροεπεισόδια στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη

24 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αντιδράσεις για τη διοργάνωση

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/BE9F1E42969D7FD87255FBCF2EA3A931.jpgΜε παρέλαση και συναυλία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, με στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Τα μικροεπεισόδια δεν έλειψαν, αφού ομάδα ρατσιστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη, εκτόξευσαν αβγά και φώναξαν συνθήματα.

Χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Τελικά, με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η ένταση εκτονώθηκε και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα, παρηλάσανε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, πανό με συνθήματα και υπό τους ήχους τυμπάνων.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στήθηκαν περίπτερα και εκπρόσωποι οργανώσεων διένειμαν έντυπα.

Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης είχε αντιδράσει έντονα στη διοργάνωση του φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης», ενώ με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις.

ΑΠΕ

This entry was posted on Κυριακή, 24 Ιουνίου, 2012 at 16:18 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply