Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από τα έδρανα της Βουλής στη μάχη για… το μεροκάματο

Ιούνιος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Άνεργοι βουλευτές επιστρέφουν στα επαγγέλματα που σπούδασαν

http://www.newsbeast.gr/files/temp/8A0CBAF3E98FF12C99DDE3A5A5EDED40.jpgΗ επόμενη μέρα των εκλογών βρήκε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του να ξεκαθαρίζει τις σημειώσεις για το βιβλίο που ετοιμάζει. Η Νάντια Γιαννακοπούλου πήρε το δρόμο για το δικηγορικό γραφείο της και ο Κώστας Καρτάλης ξαναβρέθηκε με τους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μερικοί μόνο από τους βουλευτές που έμειναν εκτός κοινοβουλίου μετά την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, γεγονός που τους οδηγεί σε μια επανακαταμέτρηση της επαγγελματικής ζωής τους.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας καταστρώνει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. «Κινούμαι στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνεχίζω διαλέξεις σε πανεπιστήμια. Επίσης γράφω ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση και την επίμαχη περίοδο στη χώρα μετά το 2009» δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης προτίθεται να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα, παράλληλα με την επιστροφή του στο υπουργείο Μεταφορών. «Συνεχίζω κανονικά την πολιτική δράση μου στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρει και δηλώνει ότι «Επαγγελματικά, ναι, θα επιστρέψω στο υπουργείο Μεταφορών, αλλά επαναλαμβάνω, θα είμαι πάντα πολιτικά παρών».

«Η δημοσιογραφία θα μου επιτρέψει να πάρω αποστάσεις από πρόσωπα και πράγματα. Και να ασκήσω κριτική όταν αυτό χρειαστεί» αναφέρει η Σοφία Γιαννακά, η οποία είδε να χάνει την έδρα της, όχι όμως και τον ενθουσιασμό της για τις δυο μεγάλες αγάπες της: τη δημοσιογραφία και την πολιτική. Τονίζει δε «διατηρώ την ισχυρή και στέρεη επαφή μου με το νομό Αιτωλοακαρνανία».

Ο Κώστας Καρτάλης επέστρεψε στις πανεπιστημιακές αίθουσες ήδη από τις 8 Μαΐου, αφού και πάλι δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. «Αγαπώ τη δουλειά μου, την απολαμβάνω, δεν έγινα καθηγητής από σπόντα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα εφαρμογών φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα εξομολογείται ότι «αν και ποτέ δεν βρέθηκα εκτός πραγματικότητας εν τούτοις οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο ήταν το ρήγμα του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία».

Μάχιμος δικηγόρος αλλά και πολιτικός, ο Θανάσης Πλεύρης «ξεσκονίζει» τα νομικά βιβλία για το ποινικό και Ιατρικό Δίκαιο, όπου ειδικεύεται. Παράλληλα, περιμένει να αξιοποιηθεί από τη ΝΔ στους τομείς της Δικαιοσύνης και της Ασφάλειας, χώρους που γνωρίζει καλά. «Προσωπικά προσχώρησα στη ΝΔ χωρίς να μπω στη διαδικασία της αντιπαροχής και της εκλόγιμης θέσης» δηλώνει χαρακτηριστικά. Ο νεαρός πολιτικός δεν κρύβει, πάντως, ότι θα προσπαθήσει να αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο στη γυναίκα του και τη 2,5 ετών κορούλα τους.

Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στη Μεσσηνία, οδηγώντας τη Νάντια Γιαννακοπούλου εκτός Βουλής. Αυτό όμως, δεν πτοεί την 35χρονη πολιτικό, αφού έχει και επαγγελματική διέξοδο αλλά και μια υπέροχη οικογένεια στην οποία θα προσπαθήσει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο. «Από την επομένη των εκλογών επέστρεψα στο δικηγορικό γραφείο μου. Για επτά χρόνια ήμουν στη μάχιμη δικηγορία, οπότε δεν συναντώ κανένα πρόβλημα στην επιστροφή μου. Τα σαββατοκύριακα όμως θα βρίσκομαι στην περιοχή μου, τη Μεσσηνία, κοντά στον κόσμο και τα προβλήματά του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Γερουλάνος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αν και δεν έχει καθορίσει ακόμα τα επόμενα επαγγελματικά βήματά του. Στην ερώτηση αν σκέπτεται να δραστηριοποιηθεί στην επιχείρηση των ιχθυοτροφείων που διατηρεί η οικογένειά του στην Κεφαλλονιά, απάντησε πως θα βοηθήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει «πλήρη απασχόληση».

This entry was posted on Κυριακή, Ιούνιος 24th, 2012 at 12:01 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply