http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/745BB0C09D8E6D869F47C418B7612132.jpgΟ δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ύστερα από διαβούλευση που διήρκεσε μερικές μέρες, έβαλε τελικά και τη δική του υπογραφή κάτω από τον πολιτειακό νόμο, που -σε περίπτωση υποτροπής- θα επιβάλει «πρόστιμο έως και 10 χιλιάδες δολάρια σε ταξιτζήδες που μεταφέρουν πόρνες με το επαγγελματικό όχημά τους», σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η «εμπορία ανθρώπων» στη Νέα Υόρκη.

Για την υπογραφή που έβαλε ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ, πραγματοποιήθηκε αργά προχθές Πέμπτη μαζική αλλά ειρηνική διαμαρτυρία γυναικών ντυμένων με προκλητικό τρόπο μπροστά από το δημαρχείο.

Τη νομοθεσία αυτή προώθησε η δημοτική σύμβουλος Χουλίσα Φερέρας, η οποία χαιρέτισε με δηλώσεις την επικύρωσή της από τον δήμαρχο Μπλούμπεργκ.

«Είμαι ευτυχής που η επικύρωση είναι πλέον γεγονός. Θεωρώ άνευ ηθικών ενδοιασμών τους επαγγελματίες οδηγούς, που κάνουν τέτοια χρήση της άδειάς τους», τόνισε η σύμβουλος.

Όμως οι επαγγελματίες ταξιτζήδες αντιτείνουν ότι υπάρχει φόβος οι αστυνομικοί να ξεγελιούνται, όταν απλά έχουν να κάνουν με…πλημμελώς ντυμένες γυναίκες.

Ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ εκμυστηρεύθηκε ότι αυτή υπήρξε και η δική του πηγή ανησυχίας, που καθυστέρησε την υπογραφή του στο νόμο.

«Η νεολαία μας ντύνεται πολύ ελαφρά, όταν τελειώνει ένα πάρτι, μια διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο. Αρα, πώς ο ταξιτζής θα είναι βέβαιος, για το αν μεταφέρει πράγματι μια πόρνη»; διερωτήθηκε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κάνοντας δήλωση στην εφημερίδα The New York Post.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.