Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προπονητής ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ ένοχος για 45 κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκων

23 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/16749FEE93A4F4F66F4C43DFB462F599.jpgΟ Τζέρι Σαντάσκι, πρώην προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου στο πανεπιστήμιο Πεν Στέιτ της Πενσιλβάνιας ο οποίος κατηγορείτο για κακοποίηση ανηλίκων, κρίθηκε ένοχος για 45 από τις 48 βασικές κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, όπως ανακοίνωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση Σαντάσκι συγκλόνισε τις ΗΠΑ, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της παιδεραστίας και αναστάτωσε το πανεπιστήμιο, μετά την παραίτηση του προέδρου και άλλων μελών του διοικητικού του συμβουλίου.

Επίσης εκδιώχθηκε από την πανεπιστημιακή αθλητική ομάδα ο θρυλικός προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζο Πατέρνο γιατί δεν είχε ενημερώσει της αρχές του πανεπιστημίου όταν το 2002 φοιτητής του κατήγγειλε ότι είχε δει τον Σαντάσκι να κακοποιεί ένα αγόρι στα αποδυτήρια.

Ο Πατέρνο πέθανε τον Ιανουάριο από καρκίνο.

Η δίκη του 68χρονου πρώην προπονητή διεξήχθη στο δικαστήριο της πόλης Μπελεφόντε και η ποινή που θα του επιβληθεί είναι κάθειρξη τουλάχιστον 150 χρόνων. Οκτώ από τα θύματά του–ενήλικες πια–κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Ο Σαντάσκι αντιμετώπιζε τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης τουλάχιστον δέκα αγοριών, ανάμεσά τους και του υιοθετημένου γιου του, σε μια περίοδο 14 χρόνων–από το 1994 ως το 2008.

Ο πρώην προπονητής είχε ιδρύσει ένα σύλλογο με το όνομα Second Mile Foundation για αγόρια από προβληματικές οικογένειες.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο ορισμένα από τα θύματά του προέρχονται από το ίδρυμα αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Σάββατο, 23 Ιουνίου, 2012 at 16:23 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply