Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διεκδικεί γερμανικές αποζημιώσεις

23 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με ψήφισμά τους ζητούν και την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διεκδικεί γερμανικές αποζημιώσεις Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) διεκδικεί με ψήφισμά του, που εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την προ ημερών συνεδρίαση του Σώματος, τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Το ψήφισμα δόθηκε στη δημοσιότητα.

Με αυτό ο ΔΣΘ ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα που αφορούν τις κάθε φύσεως γερμανικές αποζημιώσεις από τη δράση του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σ’ αυτές -όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα- ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να προστεθεί η επιστροφή των λύτρων που κατέβαλλε η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης για να απαλλάξει τα μέλη της από την καταναγκαστική εργασία σε διάφορους κλάδους και περιοχές της Μακεδονίας.
Εξάλλου, στο ίδιο ψήφισμα τονίζεται η υποχρέωση της Γερμανίας να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που λεηλατήθηκαν κατά τη γερμανική Κατοχή.

«Η γερμανική κυβέρνηση που τόσο συχνά επικαλείται την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και τις υποχρεώσεις των μελών της, πρέπει και η ίδια να αναλάβει πλέον τις υποχρεώσεις της προς τα κράτη της Ε.Ε., ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τη δράση του Γ’ Ράιχ κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο» τονίζουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

This entry was posted on Σάββατο, 23 Ιουνίου, 2012 at 08:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply