Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου, συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 με μεγάλη επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά, πεζοπορική διαδρομή στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, η οποία ξεκίνησε από τη θέση Οξιά Μονοδενδρίου και κατέληξε στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Άνω Πεδινών.

Οι συμμετέχοντες στη διάρκεια της πεζοπορίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία και τη ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, ενημερώθηκαν για τη μεγαλύτερη χερσαία Προστατευόμενη Περιοχή στη χώρα μας, που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς συνδυάζει μοναδικά το φυσικό με το ανθρωπογενές περιβάλλον, αλλά και για τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της περιοχής. Παράλληλα, έγινε αναφορά για το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου, ένα από τα 42 Γεωπάρκα της Unesco, λόγω της ιδιαίτερων γεωλογικών και γεωμορφολογικών σχηματισμών.

Πριν την ολοκλήρωση της διαδρομής οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Άνω Πεδινών, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη βιβλιοθήκη του Νεόφυτου Δούκα και να ενημερωθούν από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανωσουδενιωτών, για τα σπάνια βιβλία που διαθέτει. Η διαδρομή κατέληξε στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας, όπου η ηγουμένη Ευφημία παρουσίασε την ιστορία του Μοναστηριού, ενώ παράλληλα στο προαύλιο της Μονής οι μικροί φίλοι συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια, που οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, ευχαριστεί θερμότατα τους συμμετέχοντες και υπόσχεται συχνές διοργανώσεις ανάλογων δραστηριοτήτων και στο μέλλον, ώστε τόσο οι κάτοικοι της προστατευόμενης περιοχής όσο και οι επισκέπτες της να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τις φυσικές ομορφιές του Εθνικού Πάρκου και να εκτιμήσουν παράλληλα την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ζαγορίου, του Δήμου Πωγωνίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανωσουσενιωτών. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός ITV, η διαδικτυακή πύλη Epirus on Line, οι εφημερίδες Πρωινά Νέα, Ελευθερία και Ενημέρωση της Ηπείρου και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία εμφιαλώσεως φυσικού μεταλλικού νερού, «Βίκος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.