Το οικολογικό σπίτι που μπορείτε να μεταφέρετε οπουδήποτε

http://www.newsbeast.gr/files/temp/9DEBBB249F89712444D4077E1B50980B.jpgΠολλοί θα ήθελαν ένα απομονωμένο μικρό σπιτάκι στο δάσος για να περνούν τις διακοπές τους. Η κατάλληλη λύση είναι το Hus-1, το οποίο βέβαια δεν δεσμεύει τους κατοίκους να μένουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

Το οικολογικό αυτό ξύλινο σπίτι είναι τόσο μικρό που μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε από ένα φορτηγό. Ο αρχιτέκτονας Torsten Ottesjö σχεδίασε το σπίτι, που είναι τοποθετημένο στο δυτικό μέρος της Σουηδίας, με σκοπό να μην «τραβάει» την προσοχή στο δάσος και να φαίνεται ως ένα κομμάτι της περιοχής.

Ο ίδιος δήλωσε: «Τα μικρά σπίτια είναι φιλικά προς το περιβάλλον και απαιτούν λιγότερα και φθηνότερα υλικά για να κατασκευαστούν.

Το Hus 1 μπορεί να φιλοξενήσει στα 25 του τετραγωνικά μέχρι δύο άτομα και διαθέτει μία κουζίνα, ένα τραπέζι και κρεβάτια. Παράλληλα, ο Torsten Ottesjö χρησιμοποίησε για τη σκεπή και τους τοίχους μια πρόσθετη βιοδιασπώμενη ενισχυμένη επιφάνεια που αντέχει στους ισχυρούς ανέμους και τη βροχή.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.