Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια την Πέμπτη

Ένας 28χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ελευσίνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ άλλοι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος πυροσβέστης που ήταν οδηγός του περιφερειάρχη της πυροσβεστικής ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο θάνατός του πιθανότατα προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, ‘Αγγελος Λιόσης, δήλωσε ότι εισήχθη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών χωρίς σφυγμό. Υπεβλήθη σε ηλεκτροκαρδιογράφημα, επί μία ώρα του έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο που μαίνεται σε διάσπαρτες εστίες βρίσκεται σε ύφεση έπειτα από πολύωρη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, για την πλήρη κατάσβεση της επιχειρούν 40 οχήματα με 80 πυροσβέστες, 77 άτομα πεζοπόρο τμήμα, επτά υδροφόρες του δήμου ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά νωρίτερα μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 50 μιλίων που πνέουν στην περιοχή. Επίσης, οι φλόγες κατέστρεψαν καταυλισμό τσιγγάνων, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματίες.

Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1 το μεσημέρι στην περιοχή Στεφάνι – Καλογερικό Κορινθίας. Στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα εννέα άτομα πεζοπόρο.

‘Αλλο ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Αγιος Αντώνιος Σαλαμίνας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί ήδη σπίτια. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο. Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν σήμερα, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Συνολικά έχουν εκδηλωθεί 60 δασικές πυρκαγιές από τις 06:00 το πρωί σήμερα έως τις 18:00 το απόγευμα στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ οι 28 από αυτές εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Κοκκινιά Τροιζηνίας. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα, στις 03:50, στον Καραθώνα Ναυπλίου όπου επιχείρησαν 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες, δύο οχήματα ΟΤΑ, ενώ επιχείρησαν από αέρος έξι αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε χθες, στις 16:40, στο Προσήλιο Βοιωτίας, όπου επιχείρησαν οκτώ οχήματα με 18 πυροσβέστες, 21 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια την Πέμπτη

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και στην Εύβοια προβλέπει για αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.