Έως αργά χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς «ανακάτευε» τα ονόματα των στελεχών της νέας κυβέρνησης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/755198389880DC1460E0447ED4537FEA.jpgΜπροστά σε ένα «μίξερ» γεμισμένο με ονόματα στελεχών που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας πέρασε χθες τις περισσότερες ώρες ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ στενοί συνεργάτες του εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι όλα θα τελειώσουν σήμερα, προτού εκπνεύσει η προθεσμία που συνοδεύει τη δική του διερευνητική εντολή.

Για το τελικό… ανακάτεμα των υποψήφιων μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και τη διανομή ρόλων, με την οποία θα επιχειρείται να τονισθεί η κυβερνητική συμμαχία, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέμενε έως χθες το βράδυ τις τελικές αποφάσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη δική τους συμμετοχή – αν, δηλαδή, θα εκπροσωπηθούν με κεντρικά πολιτικά στελέχη στο νέο σχήμα ή με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και, πολύ περισσότερο, με τεχνοκράτες που θα παραπέμπουν σε έναν βαθμό και σε «υπηρεσιακούς» υπουργούς.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι η διερευνητική εντολή που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μετατραπεί σήμερα σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν μάλιστα ότι πριν από τη νέα συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια θα έχει «κλειδώσει» και η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, η οποία θα έχει μεν τη δική του σφραγίδα, αλλά θα λαμβάνει αναγκαστικά υπόψη και το πλαίσιο που θέτουν για πρόσωπα και για τα υπουργεία που αυτά θα στελεχώσουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης. Εως χθες τα μεσάνυχτα, όπως διαβεβαίωναν οι ίδιες πηγές, το σχήμα παρέμενε ανοικτό σχεδόν στο σύνολό του, καθώς άλλη κυβέρνηση θα συγκροτηθεί αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμμετάσχουν με πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής και διαφορετική αν προωθηθούν πρόσωπα που θα προέρχονται ή θα εκπροσωπούν τα δύο κόμματα.

Επιπλέον, η διαδικασία στελέχωσης του Υπουργικού Συμβουλίου περνά και μέσα από τις ενστάσεις που προβάλλουν οι κυβερνητικοί εταίροι για πιθανούς υποψηφίους. Πληροφορίες, οι οποίες δεν διαψεύδονταν από το γαλάζιο επιτελείο, εμφάνιζαν χθες τον κ. Κουβέλη να έχει βάλει «βέτο» για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, ιδίως των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, αλλά και του πρώην αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Αθανασίου, που εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και προοριζόταν για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διονύσης Νασόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.