Αεροσκάφος της Ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας, KLM

Η Ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος της θα κάνει μια πτήση από το Άμστερνταμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιείται η περιβαλλοντική σύνοδος κορυφής Ρίο+20, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι.

“Υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ, που όπως είπε η πτήση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα.

Στο Boeing 777-200, επιβαίνει και  ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα.

Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου.

Το βιοκαύσιμο που καταναλώνεται από τα αεροσκάφη της ολλανδικής εταιρείας γίνεται από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια.

Και άλλες πτήσεις με βιοκαύσιμα έχουν προγραμματιστεί για τη σύνοδο Ρίο+20, ανάμεσά τους και μια πτήση που αναχώρησε την Δευτέρα από το Μόντρεαλ με προορισμό το Τορόντο, η οποία μετέφερε 66 επιβάτες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.