Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παραίτηση Μάνου

20 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο πρόεδρος της Δράσης υπέβαλε χθες το απόγευμα στην Κεντρική Επιτροπή της Δράσης την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος

Ο κ. Μάνος έστειλε την ακόλουθη επιστολή στα μέλη και τους φίλους του κόμματος:

Αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου εξέφρασα την άποψη ότι θα έπρεπε να επιδιωχθεί η δημιουργία φιλοευρωπαϊκού μετώπου απαρτιζόμενου από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τη Δράση και τη ΔΗ.ΣΥ. Τις ίδιες δηλαδή δυνάμεις που ελπίζουμε τώρα ότι θα συνεργαστούν στην κυβέρνηση. Τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν έδειξαν ενδιαφέρον και δεν έδωσαν συνέχεια.

Λάβαμε μέρος στις εκλογές σε συνεργασία με τη Δημιουργία Ξανά και λάβαμε μαζί το 1,6% των ψήφων. Το αποτέλεσμα μας αφήνει εκτός Βουλής. Πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας της 6ης Μαΐου ψήφισαν τη Ν.Δ. για να αποτρέψουν την  ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα. Επέτυχαν το στόχο. Η Δράση είναι η παράπλευρη απώλεια.

Ήδη πολύ πριν από τις εκλογές είχα καταστήσει σαφές ότι καθήκον μας είναι να στηρίξουμε την μετεκλογική κυβέρνηση. Διότι ο τόπος δεν αντέχει άλλες εκλογές. Έτσι, παρά τις όποιες διαφορές μας, θα στηρίξουμε – με τις λιγοστές μας δυνάμεις – την κυβέρνηση Σαμαρά. Όσο πιο μεταρρυθμιστική είναι η κυβέρνησή του, τόσο θερμότερη θα είναι η υποστήριξή μας.

Η Δράση εξακολουθεί να είναι ο κεντρικός πολιτικός εκφραστής της φιλελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε το μόνο κόμμα που απεχθάνεται τον κρατισμό και τον λαϊκισμό που δυστυχώς χαρακτηρίζει (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή. Στόχος μας πρέπει να είναι η πολιτική συσπείρωση των πολιτικών ομοϊδεατών μας και των κοινωνικών ομάδων που θα έπρεπε να ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με ένα μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος.

Είχα τη τιμή να ηγηθώ της Δράσης σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Στις ευρωεκλογές του 2009 και στις δύο εκλογές του 2012. Και στις τρεις με απογοητευτικές επιδόσεις. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα αποτελέσματα αυτά. Ζήτησα ήδη από την Κεντρική Επιτροπή της Δράσης να κινήσει τη διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου μου. Θα παραμείνω βέβαια ενεργό μέλος του κόμματος.

Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή θεωρούσα υποχρέωσή μου να περιγράφω την πραγματικότητα με ειλικρινή  ωμότητα, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις. Θεωρούσα επίσης υποχρέωση μου να επιλέγω πάντα το γενικό συμφέρον πάνω από το ειδικό. Τη συγκεκριμένη πρόταση αντί της αοριστολογίας. Ο Ελληνικός λαός δεν ενέκρινε τη στάση μου. Προτίμησε πολιτικούς και κόμματα διαφορετικών προδιαγραφών. Βοηθήθηκε (χειραγωγήθηκε) σε αυτό  από ποικίλους παράγοντες της επιχειρηματικής και μιντιακής “ελίτ” που, πάλι εξ αιτίας της συμπεριφοράς μου, αισθάνονταν διαχρονικά αντιπάθεια μέχρι και εχθρότητα απέναντι μου. Το αποτέλεσμα ήταν όμως σε βάρος της Δράσης. Η Δράση, με νέο αρχηγό, θα έχει απαλλαγεί από αυτό το βάρος.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που αψήφησαν τις σειρήνες του εκφοβιστικού διπολισμού και μας στήριξαν σε αυτές τις εκλογές.  Για αυτούς  οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου, το καλό του συνόλου των πολιτών.

Από εμένα ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη και τους υποψήφιους της Δράσης που σε βραχύ χρονικό διάστημα δημιούργησαν μια καταπληκτική ομάδα νέων, ένα μεγάλο ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Στέφανος Μάνος

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης

Ο Στέφανος Μάνος υπέβαλε  κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την παραίτηση του από το αξίωμα του Προέδρου και δήλωσε ότι θα παραμείνει απλό αλλά ενεργό μέλος της Δράσης. Η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης εκφράζει την λύπη της για το γεγονός, αλλά σέβεται και στηρίζει την επιλογή του προέδρου της. Ελάχιστοι πολιτικοί έχουν το θάρρος και την ευθυκρισία να αποφασίζουν το σωστό την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ο Στέφανος Μάνος υπήρξε ο ιδρυτής, ο βασικότερος συντελεστής και ο ηγέτης της Δράσης και η συνεισφορά του στο κόμμα μας αλλά και στη χώρα υπήρξε ανεκτίμητη, κάτι που αναγνωρίζεται ακόμα και από τις άλλες πολιτικές παρατάξεις.

Η Δράση θα αγωνιστεί και την επόμενη μέρα για την οικοδόμηση ενός μεγάλου, φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου με όλες τις δυνάμεις της λογικής και της ελευθερίας που βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά από τα κόμματα και σίγουρα στην Ελληνική κοινωνία.

Η Κεντρική Επιτροπή εντός των επομένων ημερών θα εκλέξει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος νέο Πρόεδρο. Μέχρι τότε ο Στέφανος Μάνος θα ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου. Η αποχώρηση του Στέφανου Μάνου από την Προεδρία της Δράσης είναι για εμάς εκτός από πλήγμα και ένα μεγάλο στοίχημα. Θα το κερδίσουμε.

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2012 at 08:41 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply