Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ορκίστηκε ο νέος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

20 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σαμαράς: Σκληρή δουλειά, για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον ελληνικό λαό

«http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/8644A34D150A0C62E5EC0B06AEF35222.jpgΜε τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγει ο λαός όσο το δυνατό νωρίτερα από την κρίση», δήλωσε ο νέος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ορκωμοσία του από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα ζητήσει από τους υπουργούς του «σκληρή δουλειά, για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον ελληνικό λαό». Νωρίτερα, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού», είπε στον κ. Σαμαρά ο απερχόμενος πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Τι απέδωσε ο μαραθώνιος;», ρώτησε τον κ. Σαμαρά ο Κάρολος Παπούλιας. «O μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα.

Σας δίνω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, γιατί τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σε μεταγενέστερο χρόνο θα γίνει η ορκωμοσία των υπουργών που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Σαμαράς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

«Κύριε πρωθυπουργέ, εχετε πολλές μάχες να δώσετε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δήλωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την παράδοση – παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια», πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για τα τρέχοντα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει. Με τη σειρά του, ο νέος πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας που είχε με τον κ.Πικραμμένο απέκτησε μία πολύ καλή σχέση μαζί του και ευχήθηκε αυτή τη συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στις 19:00 οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα συναντηθούν με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γ. Ζανιά και τον Β. Ράπανο, όπου πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η δήλωση Σαμαρά
Ζητώ από τον ελληνικό λαό πατριωτισμό, εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη, ήταν τα πρώτα λόγια του Αντώνη Σαμαρά μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. Με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα ζητήσει από τους υπουργούς του σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον ελληνικό λαό.

Στις 19.00, ο νέος Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Εurogroup της Πέμπτης.

Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση

Εως το βράδυ θα έχουν οριστικοποιηθεί τα πρόσωπα, που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνουν αναλογικά το βάρος της συνευθύνης. Δήλωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στο αυριανό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς.  Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, που θα μετέχουν στη νέα κυβέρνηση, με τον Γ. Ζαννιά.

Κουβέλης: Ψήφος εμπιστοσύνης από τη ΔΗΜΑΡ
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έδωσε η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι, έως το βράδυ, τα τρία κόμματα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση θα έχουν καταλήξει στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας και αύριο θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και η συνεδρίαση της τριμερής επιτροπής για την κατάρτιση του περιεχομένου της προγραμματικής συμφωνίας και των δεσμεύσεων που θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση.

«Θέλω να πιστεύω ότι ως το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία», πρόσθεσε και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξουν «εκείνες οι δεσμεύσεις που θα υπηρετούν την αποδέσμευση από τους όρους και τις ρυθμίσεις του μνημονίου και την άρση των μέτρων που έχουν κυριολεκτικά ματώσει την ελληνική κοινωνία».

Εμείς συναρτούμε τη στήριξη της κυβέρνησης με το περιεχόμενο της πολιτικής που πρόκειται να ασκηθεί, συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης και τόνισε επίσης: «Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση, η χώρα πρέπει να εκπροσωπείται, για εμάς το περιεχόμενο της πολιτικής είναι το ζητούμενο και η μεγάλη μας διεκδίκηση».

«Οι εξελίξεις επιταχύνονται και εντός των επόμενων ωρών, της επόμενης ημέρας θα υπάρξει η τελική απόφαση για την κυβέρνηση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σε εξέλιξη η τριμερής συνάντηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία επί του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι Β. Μεϊμαράκης και Χρ. Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδης και Στ. Αγγελλούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.

«Αγκάθι» στις συνομιλίες αποτελεί το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και ειδικότερα η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά της μετενέρειας σε ισχύ και τα προβλήματα γύρω από την ελαστικοποίηση της εργασίας.

Μετά τη χθεσινοβραδινή συζήτηση παραμένουν επίσης οι διαφορές για το μεταναστευτικό.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2012 at 17:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply