Oh mon Dieu!Η Γαλλία έκανε τα πάντα, για να μείνει εκτός από τα προημιτελικά του Euro, χάνοντας με σκορ 2-0 από την αδιάφορη Σουηδία στην τελευταία αγωνιστική του τέταρτου ομίλου, ωστόσο ο… Θεός του ποδοσφαίρου δεν επέτρεψε την ήττα της Αγγλίας, που θα σήμαινε τον αποκλεισμό.

Τα γκολ των Σκανδιναβών σημείωσαν οι Ιμπραΐμοβιτς (54’) και Λάρσον (90+1’), με αυτή να είναι η πρώτη ήττα των «τρικολόρ» ύστερα από 24 παιχνίδια.

Στον προημιτελικό με την Ισπανία, ο Λοράν Μπλαν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Φιλίπ Μεξές, ο οποίος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα κόντρα στους Σουηδούς.

Η τελευταία… γεύση ήταν αυτή που ήθελε να μείνει στη –ήδη αποκλεισμένη- Σουηδία από το φετινό Euro, ξεκινώντας φορτσάτη την αναμέτρηση. Οι Σκανδιναβοί μετρούσαν τρεις καλές ευκαιρίες στο ματς, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Τοϊβόνεν στο 10ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι Γάλλοι ισορρόπησαν το ματς, με τους Μπεν Αρφά και Ριμπερί να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή.

Μέχρι το πρώτο μισάωρο του ματς, οι δύο ομάδες είχαν και άλλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, με τους «τρικολόρ» πάντως να έχουν την κατοχή της μπάλας. Έτσι κύλησαν τα επόμενα 15 λεπτά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Η Γαλλία έδειχνε να βολεύεται με το 0-0, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νωθρά το δεύτερο ημίχρονο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Σουηδία, η οποία ύστερα από μία κούρσα του Λάρσον από τα δεξιά, ο Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 54’ με ένα καταπληκτικό τέρμα. Μάλιστα, σαν μην έφτανε αυτό, οι Σκανδιναβοί τέσσερα λεπτά αργότερα έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Γιορίς να σώζει την ομάδα του από το δεύτερο γκολ.

Οι «τρικολόρ» προσπάθησαν για την ισοφάριση, στη συνέχεια, ωστόσο από τη μία τα άσχημα τελειώματα και από την άλλη ο Ίσακσον τους τη στέρησαν. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το 83ο λεπτό, όταν ο Ζιρού έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στο 1-1. Από κει και ύστερα, οι παίκτες του Λοράν Μπλαν απογοητεύτηκαν, με τον Λάρσον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Γ. Όλσον, Λάρσον, Σβένσον (78’ Χόλμεν), Κάλστρομ, Μπαϊράμι (46’ Βίλχεμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Τοϊβόνεν (78’ Βέρνμπλουμ).

Στον πάγκο: Βίλαντ, Χάνσον, Λούστιγκ, Άντονσον, Σαφάρι, Ελμ, Ελμάντερ, Χισέν, Ρόζενμπεργκ.

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ριμπερί, Νασρί (77’ Μενέζ), Εμβιλά (83’ Ζιρού), Α. Ντιαρά, Μπεν Αρφά (59’ Μαλουντά), Μπενζεμά.

Στον πάγκο: Μανταντά, Καρασό, Εβρά, Ρεβεγιέρ, Κοσιελνί, Καμπάιγ, Βαλμπουενά, Ματουϊντί, Μαρτέν.

Παναγιώτης Κεφαλάς


SWEDEN 2-0 FRANCE Match highlights Euro2012 19… από eurorivals

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.