Γρίφος για την Αστυνομία

http://img.protothema.gr/FD2AC42C27E8575BD4CE43062CDC53FA.jpgΣε πραγματικό γρίφο για την Αστυνομία εξελίσσεται μια ληστεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ Τρικάλων. Μπορεί οι ένοπλοι κουκουλοφόροι να άρπαξαν μόλις 6.000 ευρώ από τα συρτάρια της υπηρεσίας, ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες από τον επιχειρησιακό τρόπο δράσης αλλά και το στιλ των ληστών αναδύουν άρωμα Βασίλη Παλαιοκώστα…

Αν πράγματι ισχύει αυτό, τότε θα έχουμε στίγμα του διαβόητου δραπέτη σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία καταδίωξη που είχε με αστυνομικούς, δύο χρόνια μετά την έκρηξη βόμβας στο γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη και το θάνατο του υπασπιστή του Γεωργίου Βασιλάκη (η Αντιτρομοκρατική υποστηρίζει ότι βρέθηκε αποτύπωμα του 47χρονου κακοποιού στο περιτύλιγμα της βόμβας) και έξι μήνες από την καταδίωξη ενός κλεμμένου Audi στη Φωκίδα, στο πίσω μέρος του οποίου βρέθηκε αποτύπωμα του Βενιαμίν Παλαιοκώστα.

Ετσι, οι αξιωματικοί έχουν πέσει πάνω στη συγκεκριμένη ληστεία σε μια προσπάθεια να βγάλουν άκρη για το πώς εξαφανίστηκε ο νούμερο ένα στόχος τους. «Η υπόθεση είναι άκρως περίεργη. Κάποια στοιχεία δείχνουν έντονα Παλαιοκώστα και κάποια άλλα τον αποκλείουν», τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει:

«Για παράδειγμα, ο ένας από τους δράστες ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος, μεθοδικός, χαιρέτησε τον διευθυντή του ΙΚΑ με τον οποίο ήρθαν τετ α τετ και η φυσιογνωμία του ταιριάζει με αυτή του δραπέτη. Από την άλλη, άρπαξε μόνο 6.000 ευρώ χωρίς να δει ότι πίσω του υπήρχε το χρηματοκιβώτιο που περιείχε εκατοντάδες χιλιάδες».

Μέχρι στιγμής, οι απόψεις διίστανται και κανένα επιπλέον στοιχείο δεν υπάρχει για να φωτίσει την υπόθεση. Το γεγονός ότι η ληστεία έγινε στα Τρίκαλα, τόπο καταγωγής του Βασίλη Παλαιοκώστα και περιοχή όπου οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχει βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια, «βολεύει» τους διώκτες του, όμως υπάρχουν φωνές που λένε πως ο Παλαιοκώστας έχει καβαντζώσει πολλά εκατομμύρια από την απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται με ληστείες μερικών χιλιάδων ευρώ. Άλλωστε, τέσσερις ληστείες που έγιναν σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πιερία ελέγχθησαν ως ύποπτες για συμμετοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα και αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ, καθώς οι εντολές που έχουν πάρει εδώ και μήνες οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι να τελειώνουν με την υπόθεση Παλαιοκώστα, όμως δεν υπάρχει πουθενά φως και αναζητούν μια αχτίδα που θα μπορέσει να τους δείξει το δρόμο σε κάποια ληστεία επαρχιακής πόλης. Όπως λένε αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, αυτό που περιμένουν είναι ένα λάθος για να βάλουν στο χέρι τον φαντομά και να δώσουν τέλος στη δράση του. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας απέδρασε στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 από τις φυλακές Κορυδαλλού και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.