Τέλεια, τέλεια, τέλειααα…Η «σκουάντρα ατζούρα» επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-0 χάρη στα γκολ του Κασάνο (35’) και του Μπαλοτέλι (90’) και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου, πήρε την πρόκριση στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές του Πραντέλι έπαιξαν όσο έπρεπε για να πάρουν αυτό που ήθελαν και πέρασαν στην επόμενη φάση ως δεύτεροι, πίσω από την Ισπανία.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό, η Ιταλία ήθελε να γίνει το αφεντικό του ματς. Η «σκουάντρα ατζούρα» είχε την κατοχή της μπάλας, έφτανε μέχρι την περιοχή των Ιρλανδών αλλά από εκεί και πέρα ούτε ο Κασάνο αλλά ούτε ο Ντι Νατάλε δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Τραπατόνι ήταν αρκετά επικίνδυνοι στην αντεπίθεση αλλά τόσο ο Μπουφόν όσο και η ιταλική άμυνα αντέδρασε σωστά, διώχνοντας την μπάλα είτε μακριά είτε κόρνερ που εξελίσσοντας ακίνδυνα.

Στο 30’, η Ιταλία είχε την μεγαλύτερη της ευκαιρία. Ο Μπαλζαρέτι έκανε κούρσα από αριστερά και μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ντι Νατάλε που βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στο στήθος του Λέτζερ που βρισκόταν μπροστά στην εστία του Γκίβεν. Όμως στο 35’, οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ. Ο Πίρλο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κασάνο έπιασε την κεφαλιά, ούτε ο Γκίβεν ούτε κι ο Νταφ δεν μπόρεσαν να αποκρούσουν κι έτσι έγινε το 1-0 για την Ιταλία.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ιταλοί διατήρησαν το προβάδισμα τους χωρίς να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Έκαναν δύο φάσεις νωρίς νωρίς αλλά τόσο ο Ντι Νατάλε όσο και ο Κασάνο δεν βρήκαν στόχο. Στην συνέχεια οι Ιρλανδοί έγιναν πιο σκληροί στο παιχνίδι τους. Στο 55’ ένας πολύ καλός συνδυασμός των παικτών της «σκουάντρα ατζούρα» έβγαλαν τον Ντι Νατάλε τετ α τετ με τον Γκίβεν αλλά ο Ιρλανδός γκολκίπερ έσωσε, πέφτοντας στην γωνία του. Στο 79’, οι Ιταλοί καρδιοχτύπησαν καθώς ο Άντριους εξαπέλυσε κεραυνό από μακριά, ο Μπουφόν όμως έπεσε και μπλόκαρε, κρατώντας έτσι τη νίκη για τους Ιταλούς.

Στο 89’, ο Άντριους πήρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον δρόμο προς τα αποδυτήρια και στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ιταλία ξαναχτύπησε από την θέση του κόρνερ. Ο Πίρλο σημάδεψε τον Μπαλοτέλι που ήταν στην μικρή περιοχή και εκείνος με γυριστό σουτ νίκησε τον Γκίβεν, κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του Πραντέλι και δίνοντας την πρόκριση στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ιταλία.

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι (57’ Μπονούτσι), Μπαλζαρέτι, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μότα, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Κασάνο (62’ Ντιαμάντι), Ντι Νατάλε (74’ Μπαλοτέλι).

Στον πάγκο: Σιριγκου, Ντε Σάνκτις, Μάτζιο, Ογκμπόνα, Τζιακερίνι, Μοντόλιβο, Νοτσερίνο, Μπορίνι Τζιοβίνκο.

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Γκίβεν, Λέτζερ, Γούορντ, Οσέι, Νταν, Γουίλαν, Μακ Γκίντι (65’ Λονγκ), Άντριους, Νταφ, Ντόιλ (76’ Γουόλτερς), Κιν (86’ Κοξ).

Στον πάγκο: Γουέστγουντ, Φορντ, Κέλι, Μακ Σέιν, Οντί, Γκίμπσον, Χαντ, Γκριν, Μακ Κλιν.

www.sport-fm.gr


Италия – Ирландия 2:0(1) από landsgraaf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.