Δεκατρείς κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η φωτιά στη φυλακή αυτή της επαρχίας Σανλιούρφα, στην οποία κρατούνται περίπου 1.000 άνθρωποι, εκδηλώθηκε στη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα στους 18 κρατουμένους ενός κοιτώνα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσελαλετίν Γκιουβέντς.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες των ΜΜΕ, οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα κλινοσκεπάσματά τους στη διάρκεια διαμαρτυρίας, αλλά ο κυβερνήτης αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε εξέγερση.

Οι υπόλοιποι πέντε κρατούμενοι του κοιτώνα τραυματίσθηκαν. Πυροσβέστες κατέστειλαν τη φωτιά μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωσή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ, στη φυλακή εστάλη και προσωπικό ασφαλείας για να αποκαταστήσει την τάξη.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, o Ιμπραΐμ Αϊχάν, βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας είναι κρατούμενος στη φυλακή αυτή, αλλά δεν πιστεύεται ότι έχει τραυματιστεί.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.